Sekarang nie musim bubok ( udang kecil ) di Bintulu dan Miri. Jadi ini juga bermulanya musim cencaluk dan belacan di Miri dan Bintulu. Memang dua tempat ini terkenal dengan belacan & cencaluknya . Setakat nie , aku memang dah jadi pembekal cencaluk kepada geng geng di Kuching. Memang layan makan cencaluk nie, hinggakan 2 minggu lepas aku kenak tahan di poliklinik , sebab BP aku naik dengan mendadak dek kerana penangan cencaluk Bintulu. Sodap wa cakap lu… kalau ada sapa sapa dating ke Bintulu atau Miri masa nie, yang dari semenanjung ke..silalah cuba menu nie…saya yakin anda tak akan menyesal . Boleh lah buat buah tangan untuk bawa balik.
Sunday, April 3, 2016
Musim cencaluk ...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Selamat Hari Raya Aidilfirtri 1442H /2021- Pandemic Raya yang kedua.
Tersusun rapi sepuluh jari, Bunga melur si bunga melati , Ucapan dihantar pengganti diri, Mohon maaf setulus hati. Assalamualaikum ...
-
I’m one of the big fans of Mi Kari. Before my mother pass away, her mi kari recipe is one of the finest for me. Sedap wa cakap lu…Now that s...
-
Last Saturday night, just like a normal Saturday night for me. “Makan!Makan! As usual my mother in law calling for us. Slowly I move to the...
No comments:
Post a Comment