Thursday, November 1, 2012

Bermulanya Bulan November

Maka, dengan ini selesai lah sudah performance appraisal aku. Macam tiba tiba je kan, takder pengenalan. Sudah teranglah sudah, tak perlu nak bersuluh suluh lagi dah. Semua yang mengganggu fikiran selama nie dah di selesaikan, jadi aku menunggu untuk sesuatu yang mungkin bagus untuk aku atau masih lagi menunggu bulan jatuh ke riba, apa2 pun aku dah buktikan diri aku berdaya saing tambahan pulak dengan good recommendation dari supervisor, aku rasa momantai lah..insyaAllah. Dan hari nie, 3 budak CBG( latihan permerkasaan sisawah ) dah pun meninggalkan unit ICT. Semua nya dah dapat kerja, good for them. Di zaman kerja susah nak carik sebab banyak saingan, aku gembira kerana mereka semua dah dapat kerja. Lagi pun, kalau nak menunggu susah juga, kerana program latihan siswasah dah nak habis tempoh dah, tak lama lagi , seingat aku cuma sampai Jun 2013 je lagi. Lepas tu takder lagi dah program yang macam tu. Jadi , disebabkan keadaan di opis dah pun terkawal, kira tenang lah, jadi sekarang cuma nak menunggu langit jatuh jer lagi hehehehehe…maksud aku citer James Bond baru , Skyfall bermula hari nie..kalau di ikutkan nafsu nie, memang nak tengok malam nie jugak tapi apa boleh buat la kan tak boleh, dan aku juga sebenar nya dapat 2 tiket free untuk tengok citer Jebon nie, tapi di sebabkan Sabtu nanti adalah kenduri arwah bapak mertua aku, so kira hanguslah tiket percuma pemberian TM sebagai penghargaan pelanggan setia ..eceke ewah hehehehehehe…selalu jer aku gadoh bila call TM Call Centre. Apa bolehbuat la kan, aku jugak manusia biasa tak lari dari rasa tak puas hati kan. Nabi jer manusia sempurna. Jadi untuk penghabisan coretan aku yang kali nie, aku percaya bila sesuatu kejadian itu telah di tetapkan, maka berlaku nya dengan kuasa Allah. Kita sebagai hamba, kita terima lah nya sebagai ujian ( aku pasti conclusion aku nie takder kaitan dengan coretan aku….*blur* )

1 comment:

Coffee Girl said...

Selamat Bulan November!!! :p Appraisal = bonus! yay!

Perjalananku ke Pulau Pinang

Assalamualaikum… salam sejahtera. Apa khabar semua? Semalam baru jer keputusan SPM keluar, tahniah kepada yang dapat keputusan cemerlang, ya...