Friday, August 3, 2012

2 minggu dah puasa nie

Hari ini dah masuk hari ke 14 umat Islam berpuasa. Sungguh tak berasa dah 2 minggu dah. Puasa kali ini, aku kurang sangat pergi ke Bazaar Ramadan, baik di kawasan Satok, Semarak atau Matang Jaya. Entah lah macam tak berapa minat nak beli makanan kat luar selepas tengok geng sepejabat terkena keracunan makanan pada hari ke 2 puasa pasal beli makanan kat luar nie. Terkena cirit birit yang teruk. Jadi aku rasa lebih selamat kalau makan masakan yang di buat kat rumah. Zakat fitrah tahun nie pulak RM 6.50 seorang. Aku awal2 dah setel bayar zakat, takut terlupa dek kesibukan kerja. Family aku kecik jer, 3 orang jadi bagi aku benda nie memang langsung tak membebankan.
Persiapan nak raya ? aku rasa tahun nie aku takder lah yang istimewa sangat cuma makin seronok je sebab anak aku semakin mengerti pasal hari raya nie. Yang pastinya dia dah mintak aku beli kan dia bunga api. Aku dah order, cuma tunggu nak sampai jer lagi. Cuti aku ambik 2 minggu, nie lah yang best nie bila cuti melambak. Berkemungkinan besar, hari raya ke 6 akan pergi ke Bintulu sebab anak buah aku nak kahwin. Semua nya belum pasti lagi nie. Banyak betul benda nak buat dalam masa yang singkat.

2 comments:

Tia said...

berapa kilo dah hilang tek?
he he he...

Uncle Seven said...

Makin nait agik ada hahahahaha

Keluhan rasa anak Sarawak

Akhirnya dapat peluang nak menulis, setelah sekian lama terhenti disebabkan kesibukan. Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas, masih lagi...