Thursday, July 19, 2012

A must have menu for Sungkey ( buka puasa )

Murtabak
Ayam percik
Bubor kacang Hijau
Bubor Pedas ( ini kemestian )
Suntong Tunok ( Sotong Bakar ) Tu dia...seperti yang tersenarai di atas, a must have menu untuk aku di bulan puasa nie. Bubor kacang hijau memang kegemaran aku, bubor pedas, menu local Sarawak memang mestu ada, sotong bakar aka Suntong Tunok pun mesti ada, paling best di makan selepas habis solat terawih. The best place yang jual nya semestinya dekat Kampong Patingan..sebabnya sambal nya memang power .. Petang nie orang dah pegi tengok anak bulan, pastinya aku harap lah besok dah mula puasa. dan semestinya malam esok akan jadi malam pertama untuk berterawih. The first year anak aku akan ikut terawaih. Teruja beb. To all muslim, Selamat Berpuasa...

2 comments:

Ms Tikot said...

Telur katak (air selasih)x ada dalam list kah ;-)

Uncle Seven said...

Sik berapa gilak...takut juak masok lam perut lak jadi berudu hahahaahaha

Perjalananku ke Pulau Pinang

Assalamualaikum… salam sejahtera. Apa khabar semua? Semalam baru jer keputusan SPM keluar, tahniah kepada yang dapat keputusan cemerlang, ya...