Friday, March 16, 2012

Meyedihkan..itu yang aku boleh kata untuk apa yang terjadi ke atas adik Dirang, sebab mat fit yang bodoh tu dendam dengan nenek dier, Dirang yang pulak jadi mangsa. Kalau mat fit tu depan aku memang aku akan kasi baik punya sama dia, kalau nak sangat biarlah sama saiz kan. Semoga mat fit tu dapat balasan sama dengan apa yang dia buat kat adik Dirang.
Then timbul pulak kes laki Sharizat nie, aku punyer la cukup bengang laki dia belanja duit cukai yang aku bayar tiap2 tahun, binawe punya manusia, siap lagi Sharizat cakap itu cubaan dari Allah kepada dia. Ujian panama, penyakit cari sendiri, di beri amanah tapi mensia-sia kan amanah itu. Lagi satu tanda jelas akhir zaman kan ? no wonder lah kat sana cukup bengang sama ini UMNO kot?
Apa nak jadi dengan Negara aku sekarang nie? Especially kat semenanjung nun, macam2 je kes jadi kat sana? Adakah disebabkan kemajuan yang dicapai menjadikan mereka terlampau sangat hilang sifat peri kemanusiaan? Buat anak projek lepas tu buang? Aku tak katakan yang tempat aku tak der kes macam tu , ada jugak tapi pada tahap minimum
dan aku doakan semoga akan terus takder lagi best..semoga Sarawak ku akan terus aman damai.
Then, pada hari khamis lepas aku ada small reunion dengan geng2 ITM kue, lamak tak duduk semeja , banyak benda di borak, dari 8.30 tak sedar jam dah sampai pukol 12 tgh malam. Nie lah geng2 gila aku masa ITM dulu, which I treasure the memory very much.

Dari kiri, Isam, Trisno, Rusdan, Rudy, Halim & Usop...



dan ini adalah Kopi Jumbo kau2 yang aku order malam tu, RM8 segelas, puas ati wooo...berbaloi minum untuk lepak lamak2 macam tu...


Uncle Seven

2 comments:

Coffee Girl said...

nang benar la aku heran juak... nang cun jak timing sharizat letak jawatan tek oo macam tauk jak. apa2pun, selamat hujung minggu Uncle Seven.

SURIA AMANDA said...

boleh habih ke kopi tuh?x senak perut?

Keluhan rasa anak Sarawak

Akhirnya dapat peluang nak menulis, setelah sekian lama terhenti disebabkan kesibukan. Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas, masih lagi...