Wednesday, March 18, 2009

Bengangnya aku.......

Ahh malasnya aku….bila ku kenang-kenang, kawan2 aku tok munkin ada masalah sikit dalam molah appointment. Aku sik dapat tolerate bila kita molah program and kita nanyak ngan kekawan samada dapat dating sik , semua merik jawapan Insya Allah. Apa yang dapat aku buat dengan ya. Aku mauk molah confirmation pun sik dapat , mok plan ya sik dapat, merancang ya sik dapat, semua sik dapat. Urang ilek2 jak makei Insya Allah. Salah guna sekali jak….Aku bukan nok komen apa lah k ..but dari pemerhatian aku , bila merujukk ke mengatur pertemuan, meeting, reuinion, apa saja jak lah…ayat2 macam ya bukan yang aku expect dari kawan2. Susah mauk ngator plan macam ya…Aku dapat nanggar mostly kawan2 aku yang kerja government paling susah nok menepati masa. Sebelum aku di attach di Jabatan Kerajaan tok aku makei jadual company tapi bila aku ngembak kebiasaan aku dalam ngatur time di kompeni ke jabatan kerajaan sungguh berbeza. Bagi aku bila kita molah janji bertemu pukol lapan, pukol 8 lah bertemu and jangan pukol lapan baruk turun dari rumah,Arghhhhhhhhhhh aku tensen ….Dah lah sik ada courtesy nok madah nya datang kah sik. Mun sik di tanyak , kita sik akan tauk nya mok datang sik arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh……bengangnya aku.
Jangan jadi manusia ya berlagak alim sedangkan sik dapat molah keputusan. Jadilah manusia yang kuat dengan membuat keputusan…ianya sungguh mudah ajak yes or no/ya atau tidak senang ajak ……arghhhhhhh aku bengang

6 comments:

mama belian n cengal said...

embak ilek brader!!!

myrmoa said...

benar ya bro...nang perange suka padah insyaallah tok paling common di tempat aku tok...sidak pak arab tok semua suka padah insyaallah mun mauk polah sesuatu tapi mun ikut hukum nok sebenar nya mun udah padah insyaallah ya mesti kenak tapati mun contohnya ya ada jemputan.....bukan maybe ok...that's my 2 halalah....

Uncle Seven said...

Big Momma...waduh sik tahan kue bah...i biasa ilek2 ajak pun lost juak oleh nya..

Jee..menar kata kau, nang di salah gunak sidak nya..mun makei ya biarlah betul ngan cara...jgn di salah gunakan...

One Other ... said...

sabar sabar... mun maok, kamek nulong kitak mangkung palak sidak ya...

Uncle Seven said...

One other...di pangkong palak pun sik guna..sik masok agik dah ...

The Fleece Master said...

sik dpt paksa mun org sik maok di. ppl tend to be more individualistic nowadays and have their own life but limit their time for a thought of good old time. they are at the losing side and u did a good job.

Keluhan rasa anak Sarawak

Akhirnya dapat peluang nak menulis, setelah sekian lama terhenti disebabkan kesibukan. Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas, masih lagi...