Friday, March 16, 2018

Perjalananku ke Pulau Pinang

Assalamualaikum… salam sejahtera. Apa khabar semua? Semalam baru jer keputusan SPM keluar, tahniah kepada yang dapat keputusan cemerlang, yang dapat sederhana tu, jangan bimbang, jauh lagi perjalanan. Dah hilang dah debaran ibu bapa semua. Minggu lepas kue jalan jalan pegi Penang. Semata mata nak memenuhi matlamat budak kecik yang ada dalam diri aku. Iaitu nak tangkap gambar bersama dengan human size Zaku, GUNDAM. Poyo kan…hahahahaha..tapi itu lah matlamat utama aku nak pegi Penang.
Aku sampai di Butterworth malam, ingat kan nak naik uber, tapi tak syok la kan kalau pegi Penang tak naik feri ..rasa macam kureng gitu. Jadi aku naiklah feri. Yang bestnya, Rapid Penang ada buat shuttle bus free dari stesen KTM ke Jeti Feri. Terbaeklah …perjalanan sekejap jer. Tambang feri murah jer, RM1.20 untuk dewasa. Perjalanan dalam masa 15 minit nak sampai ke pulau. Angin malam yang memang sepoi sepoi bahasa semasa kat atas feri memang nyaman. Yang cantik nya adalah pemandangan Pulau Pinang malam hari, not bad at all.Rasa macam tengok Hong Kong la pulak.
Bermulah percutian mini aku selama 2 hari kat Penang. Jadi kat Penang, aku stay kat Wassup Youth Hostel. Guys..aku betul betul rekomen lah hostel nie bagi sapa yang nak pegi Penang. Yang bajetnya cantik, cukup cantik bagi aku. Untuk 2 malam, aku kena RM188 termasuk GST. Hostel nya bersih, ada larangan tak boleh merokok di bilit tapi ada di sediakan tempat khas untuk merokok kat tepi hostel spa.Wifi free, ada tempat rehat kat lobby, ada pool table, ada mini pub, ada hiburan ringan lah kalau nak habiskan masa kat hostel. Astro channel ada kat tempat rehat.. Mari, aku syer sikit gambar.
Jadi, nie baru bahagian pertama, bahagian kedua akan menyusul ..hehehehe..adios..tak syok la kalau buat story sekaligus kan..
By the way, hostel tempat aku stay nie, memang a walking distance to KOMTAR.

No comments:

Keluhan rasa anak Sarawak

Akhirnya dapat peluang nak menulis, setelah sekian lama terhenti disebabkan kesibukan. Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas, masih lagi...