Thursday, November 12, 2015

Kabare...wes mangan hehehehehe

Bila aku baca blog Cik Tia, aku pun rasa aku dah lama tak update blog aku sendiri. Takda banyak nak di update, sibuk kerja, dudok kat perantauan, masih lagi jauh dari famili aku.
Setakat ni, aku dapat la menyesuaikan hidup di bandar minyak nie, Cuma aku masih tak boleh nak sesuai kan diri dengan harga makanan yang amat amat mahal. Jadi kebanyakan matlamat bila ronda kat Bintulu adalah carik kedai makan sedap dengan harga yangberpatutan. Setakat ni, Cuma ada satu dua kedai jer yangmasuk kriteria kedai pilihan aku kat Bintulu nie, kedai makan Aida Manja bersebelahan dengan New World Mart. Makanan nya memang sedap sebab tu aku berani cadangkan nama kedai tu kat blog aku. Kualiti makanan memang tak berubah. Ada sebuah lagi kedai tapi agak di luar pusat bandar Bintulu iaitu di kawasan batu 5, Berkah Cafe. Pun menu makanannya sedap sedap belaka dengan harga yang cukup berbaloi bagi aku. Satu lagi tempat yang aku boleh cadangkan adalah tempat makan SEDC, kat sana menu nasi bajet, tukang masak nya nampaknya macam orang dari Kelantan. Ongkos makannya RM5 jer, menu tetap tiap tiap hari, tapi amat berbaloi lah bagi aku. Jadi sapa sapa yang datang ke Bintulu, carik lah tiga buah kedai nie, korang gerenti tak menyesal punya.
Jadi, aku rasa yang nie jer yang aku mampu kongsi kat korang kat luar sana bila nak carik tempat makan di Bintulu. Kedai makan yang mahal banyak jugak tapi tak berbaloi, tapi tak baik la aku sebutkan nama kedai itu kat sini kan, nanti menutup rezeki dia orang jer kan.
Jadi, selamat datang ke Bintulu..