Wednesday, August 5, 2015

Merapu lagi nie....

Semalam hari yang agak membengangkan bagi aku. Entah macam mana, user nie pandai buat cerita, ada printer akan ambik 6 bulan nak kena repair. Dari mana dia dapat cerita tu, aku pun tak tahu. Yang kesiannya, geng aku lah , tak pasal pasal kena soal siasat oleh boss.
Apa yang pastinya, user tu buat cerita. Tapi, disebabkan kami terlibat dalam dalam yang memberi perkhidmatan, simpan je lah dalam hati walaupun sakit hati. Sekarang nie , dah masuk bulan Ogos dah, memang tak berasa aku dah masuk 4 bulan kat Bintulu. Paling aku kesiankan anak aku, dia buat permintaan supaya aku balik Kuching masa dia masuk darjah 3, supaya aku dapat hantar dan ambik dia masa pulang sekolah. Aku cuma mampu cakap, kalau tak der apa apa, nanti aku akan hantar dia pergi and ambik dia dari sekolah. Semoga Allah akan makbulkan doa anak kecik tu.
Seperkara yang aku belajar kat Bintulu, kos hidup tinggi sangat, sekarang nie aku dah mula bawak bekal masa kerja. Memang menjimatkan. Tapi yang seronoknya, aku dapat makanan yang kurang berminyak, dapat la juga jaga kesihatan.
Bersyukur la juga dengan turun nya harga petrol. Kalau naik juga, memang abis la jawabnya. Dah la kos makan tinggi, kena la pulak kos minyak yang naik , memang la naya la jawabnya.
Tetapi sesungguhnya Allah mendengar doa hamba hambaNya, aku amat bersyukur atas segalanya yang Dia berikan pada aku. Aku yakin satu hari nanti, aku kan dapat juga berita gembira yang aku tunggukan. Ameen……….
Senyum selalu

No comments:

Random

Aku di bulan