Thursday, April 4, 2013

Aku kena fokus...

I got no motivation, Where is my motivation, No time for motivation, Smoking my inspiration. Kata2 Billy Joe Armstrong terngiang2 kat kepala aku time nie, badan kue penat giler wa cakap lu. Siyesly badan aku dah tak dapat sangat nak ikutkan hati, hati kata boleh badan kata tak boleh. I’m not what I’m used to be back 3-5 years ago. Badan aku dah mula bergerak ikut umur aku yang masuk 40 tahun. Kalau hati aku memang semangat dan iktikad orang berumur 20 an hehehehe…Call me pathetic, call me what you will.. Umur aku 40 tapi hati aku baru jer 20 an…tapi aku selalu cakap, umur tu cuma angka..definasi tua juga agak terbuka…lebih2 lagi zaman sekarang. Kekadang aku tengok orang yang berusia 50 an masih lagi kelihatan muda hinggakan mengalahkan orang muda sendiri. Mengingatkan aku kepada Nabi Daud, hidup sehingga berumur 950 tahun, manusia yang paling panjang hayat nya di muka bumi, tu belum lagi kira Nabi Isa yang masih lagi hidup sehingga sekarang nie. Subhanallah… Okay..berbalik kepada perjalanan aku ke Limbang, seperti biasa, gerai kitaorang memang banyak peminat sebab nak dapatkan barangan free. Kat sebelah gerai kitaorang, ada orang jual hasil kraf. Satu parang nie harganya RM1200 sebabkan kayu yang digunakan agak berkualiti dan cantik. Kalau nak buat hiasan atau cenderahati memang berbaloi. Seperkara lagi, awek2 Limbang memang cun wa cakap lu. Nasib baik aku dah kawen tak lah gatal sangatkan hahahahaha…ye lah tiap kali aku tengok ada budak kecik yang takat layar umur anak aku, memang teringatlah kat puteri aku yang sorang tu yang jauh di Kuching time tu. Jugak ingatkan bini aku yang percayakan aku. So people, jangan main2 dengan orang perempuan kalau dah letak kepercayaan kat korang..trust me. Yes aku adalah O.P.P hahahaha.. Jadi sekarang ni tengah berehat dengan tenang dan penuh keboringan kat opis. Memproses kerja2 yang tertangguh. Badan memang dah depan computer nie tapi semangat aku masih lagi mengembara kat luar sana nu. So..fokus fokus fokus…adios

2 comments:

Tia said...

Best jua dapat traveling sekali sekala..

Uncle Seven said...

Mari mari pergi mengundi hehehehe

Keluhan rasa anak Sarawak

Akhirnya dapat peluang nak menulis, setelah sekian lama terhenti disebabkan kesibukan. Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas, masih lagi...