Friday, December 28, 2012

Update akhir tahun

Lama betul dah tak update blog nie, kena pulak hujung tahun nie sibuk dengan pemabayaran, sibuk nak atur dinner ujung tahun, memang sibuk lah. Dahlah opis masa nie memang sunyi betul, banyak yang cuti dan ada yang ikut retreat kat otel. Aku jugak yang terperap kat opis nie. Kadang2 aku rasa, jadi pekerja yang proaktif ada tak baiknya, aku rasa macam diaorang nak ambik peluang la pulak. Kalau aku ikutkan hati macam yang lain macam endah tak endah jer dengan kerja, memang tak jalan. Aku buat semua pun atas rasa tanggungjawab, kalau aku tak dapat claim masa kat dunia ni, aku kat nanti lah. Jadi sapa2 yang buat kerja tu, jangan lupa baca bismillah . Banyak kelebihan nya. Aku rasa macam banyak sangat nak cerita tapi nak mula dari mana aku pun dah blur. Mungkin aku mula dengan persembahan pasukan aku kat liga Axis, dapat tempat tercorot liga. Aku nak kata pasukan aku main buruk tak la jugak, ada game tu memang kawal abis, Cuma tak dapat nak jaringkan gol tu. Masalah dah dikenal pasti, pasukan aku perlukan striker yang baik. Sekarang nie sekolah dah nak buka, so akan bermula lah rutin kerja seharian aku macam biasa. Dah nak tukar tahun nie, aku harap semoga tahun depan akan jadi tahun yang lebih baik bagi aku, bini aku dan jugak untuk anak aku. Pasaraya pun dah banyak bukak kat Kuching sekarang nie, Plaza Merdeka, City One dan The Summer, semua nya dah nak bukak, meriah sakan lah bandar Kuching, sesuailah dengan title bandarayanya. Jadi, aku rasa setakat nie jer lah aku nak update. Tahun baru tak lama lagikan. Adios….selamat bercuti..

Thursday, December 6, 2012

Aku survive attack of the silent killer...again...alhamdulillah

Macam mana nak mula yek? Sebab kesilapan yang kecil, aku hampir lagi dimasukkan ke ICU untuk kali kedua. Aku sememangnya lupa pada masa tu, aku baru jer lepas ambik ubat. So bila aku pegi ke rumah mak mertua aku, sampai2 tengok durian berlambak kat dapor, pehhhh wa cakap lu…lupa dunia wa sekejap tengok durian melambak kat rumah. Jadi aku bantai satu bijik khas untuk aku sorang. Selesai jer, durian, tengok pulak ada bubur durian kat atas meja, sekali lagi aku lupa dunia..hasilnya setengah jam selepas itu aku mabuk durian pil. Fuhhhhh best nyer on cloud nine. Floating wa cakap lu hahahahaha…aku Cuma pulih sekitar pukol 11 malam macal tu la, baru la aku dapat nak solat Isyak. So the next day aku turun keja macam biasa, tapi semakin menghampiri tengah ari, aku dah rasa semacam. Sempat la jugak pegi lunch ngan wife, then wife aku siap paksa aku pegi check doctor. Then kesudahannya, BP aku untuk kali kedua nya membuat rekod baru 218/110…memang handal aku nie ahahahahahaha… Aku di beri kan cuti sakit 2 hari, terlepas lah aku dengan Hari Perkhidmatan Awam kat BCCK, ye lah apa boleh buat kan.2 hari tu, aku Cuma rehatkan diri di atas katil. Sekali sekala bertapa atas katil nie syok jugak kan. Well, a lesson well taught. Jangan lupa cepat sangat coz may be a minor mistake can cause a major upset. Hehehehehehe…lain kali aku kena hati2 lah kan…Alhamdulillah..