Monday, July 16, 2012

Penat dek Rainforest ?

Aduh…aku rasa untuk kali ketiga tahun ini, aku tertidur dekat tempat duduk aku. Malunya. Macam tak boleh nak tahan tahan lagi dah mata nie. Sedar2 ada ler dalam 15 minit aku terlelap. Apa la punya nasib tak baik nie. Dah lah tempat aku duduk laluan big boss. Yang aku hairan sangat, bukan nya aku dok berjaga semalam. Awal jugak masuk tidur tapi pasal aper la pulak boleh ngantok nie. Kalau nak katakan penat lepas pergi Rainforest World Music tak logic.
Bercakap pasal Rainforest World music kali nie, apa nak cakap…memang terbaek punya. Aku pergi malam kedua. Persembahan memang mengagumkan, aku suka persembahan dari Malaysia dan Brazil. Memang world class membuatkan aku goyang punggung beb. Dan aku berbangga as Sarawakian sebab jadi tuan rumah kepada pesta yang memang best nie. Aku rasa pengunjung makin bertambah dari tahun ke tahun. Tambah pulak suasana di kaki Gunong Santubong memang nyaman. Aku lihat pelancong memang syok giler melepak. Ya la kalau tempat diaorang tak der tempat macam nie kan, sebab itu as Sarawakian we should be proud. Cuma yang tak bestnya, masa balik jer. Terperangkap dalam kesesakan jalan raya. Cuma di sebabkan orang orang yang letak kereta diaorang kat bahu jalan, menyebabkan bas bas yang besar sukar nak jalan. Dah ler jalan tak besar sangat. Aku nak cakap banyak banyak, aku rasa tak boleh. Datanglah sendiri tengok, untuk next year. Maklumat lebih lanjut pergi la kat sini http://rwmf.net/. Boley dapat banyak info.
And here is all the excitement are happening each year in July So datang ramai ramai next year okay. And for those yang minum, please dont get drunk coz you will lost the excitement because you are too drunk to enjoy it. Think about it. Adios....

4 comments:

Coffee Girl said...

ada JPJ molah rdblock juak nak? hahaha bg yg intoxicated tu, baik jangan pegang steering.

Uncle Seven said...

dengar2 roadblock ya becoz of orang mabok and also ada urang dah gadoh2 di sia, sik tauk menar kah sik...
So banyak lah yang balit akhir malam last ya, lepak rah damai central jak sidak..

Uncle Lee said...

Hi Uncle Seven, I was at Tia's place, noticed your unusual callsign and busybody over.
Love your humour.

However, regret my bahasa suda out of tune, sebelum Merdeka, ha ha, boleh faham some....
But enjoyed reading your posting....very interesting.

You have a nice day. Keep well.
Best regards from across the sea.
Lee.

Uncle Seven said...

Uncle Lee..nice to know you. It's a pleasure for me knowing somebody read my posting..maybe you have the opportunity to sharpen your bahasa again hahahahaha...

Perjalananku ke Pulau Pinang

Assalamualaikum… salam sejahtera. Apa khabar semua? Semalam baru jer keputusan SPM keluar, tahniah kepada yang dapat keputusan cemerlang, ya...