Tuesday, June 26, 2012

Pengalaman Seekers aku ..real life punya k

Percayakah anda dengan makhluk halus ? Lebih merujuk kepada kewujudan jin? Atau anda memang tidak percaya langsung dengan kewujudan mahkluk halus atau dunia ghaib? Sesungguhnya, kewujudan mahkluk halus yang di sebut jin itu memang wujud . Salah satu ayat al-Quran, firman Allah yang bermaksud “ Tidak Aku jadikan jin & manusia selain untuk menyembah Aku “..minta maaf sebab terlupa surah mana. Pengalaman sendiri, dan 2 kali melihat pertembungan antara jin & manusia, lebih merujuk kepada perubatan Islam. Dengan mata kepala sendiri, melihat mahkluk jin ini yang menghuni tubuh manusia tanpa di ketahui oleh kita sendiri, sehinggalah ia mula meninggalkan kesan kepada tubuh badan. Di mana timbul nya penyakit yang tidak dapat dikesan oleh dunia moden perubatan serta alat2 perubatan moden yang berteknologi tinggi. Dan juga kesan2 pengamal ilmu jahat ( hitam ), yang membuatkan orang sakit melalui sihir yang menggunakan perantaraan jin. Dalam kejadian pertembungan/perlawanan antara jin & manasia yang pertama yang saya lihat sendiri, seorang nenek tua yang selalu sakit2, di bawa untuk berjumpa dengan seorang pengamal perubatan Islam, yang kami panggil dia ustaz, ini adalah antara langkah yang di ambil selepas makcik tersebut sering saja sakit2 dan perubatan moden tidak dapat mengesah penyakit nya secara sah. Baru saja perubatan bermula, belum habis lagi ayat2 yang di baca, nenek itu pengsan dan kemudian sedar kembali dengan bercakap dengan satu suara yang berlainan yang agak parau, sambil bertanya “siapa engkau” kepada ustaz berkenaan..borak2 akhir di ketahui yang makcik tersebut menjadi mangsa perbuatan jahat jiran nya sendiri, yang telah pun berlaku untuk selama 16 tahun. Hasil dari perbualan dengan jin yang merasuk makcik tersebut, rupa2nya barang untuk menganiaya makcik tersebut di tanam di depan rumahnya. Aku merasa kasihan melihat makcik tersebut menderita untuk satu tempoh yang agak lama, dari perbualan dengan jin yang merasuk juga , rupa2 jiran makcik tersebut dengki terhadapnya. Kejadian itu menyebabkan aku terdiam sejenak, ini baru jiran sebelah rumah yang kita kenal, bagaimana kalau seorang yang sakit hati terhadap kita, orang yang mencemburui kita tanpa kita sedari..? Betullah kata2 pepatah..rambut sama hitam tapi hati lain2. Itu satu contoh akibat perbuatan manusia yang bersekongkol dengan jin. Satu lagi kejadian, jin tersebut menakluk badan seorang wanita, bila di soal, jin tersebut mengatakan yang wanita tersebut adalah isterinya..disini perlawanan/pertembungan manusia denga jin ini lebih hebat. Ini kerana jin tersebut enggan meninggalkan tubuh wanita itu, berkeras kerana mengganggap wanita tersebut adalah isterinya. Melihat sendiri , mata yang merah serta merta serta suara yang lain keluar dari tubuh wanita itu, aku sungguh teruja. Bukannya suka dengan penderitaan wanita tersebut tapi sesungguhnya keyakinanterhadap terhadap mahkluk jin ini serta aku yang hidup dalam kemodenan ini yang sering mendengar itu hanya permainan semata2 semakin menebal. Sesungguhnya golongan jin itu lebih banyak dari kita, kelebihan nya cuma kita tidak dapat melihat mereka, menyebabkan mereka berani mengganggu kita. Seandainya kita di takdir kita boleh melihat mahkluk jin ini, kita akan dapat meilhat yang sebenar apabila sebatang jarum yang jatuh ke tanah tidak akan mencecah tanah, sebaliknya akan jatuh di belakang jin-jin ini.. Jadi, janganlah memandang dengan sebelah mata dengan kewujudan mereka, menutup telinga dengan kisah mereka kerana sesungguhnya mereka/ jin ini wujud.

Monday, June 25, 2012

Jamuan Makan Malam di Merdeka Palace

Sepatutnya jadi majlis perpisahan tetapi disebabkan ada kesilapan teknikal , dinner dah di bayar semua terpaksa carry on but we do enjoy ourself that nite...majlis perpisahan jadi majlis selamat datang kembali hahahahahha.....

SAINS Menang lagi

Dalam kemaruk euro 2012 nie, aku & the geng pun kemaruk game before bulan Ramadan menjelma..the latest victory..SAINS 4-2 JKR Samarahan. Gol jaringan Harun, Buss & Richard (2)..bagi aku an impressive win..kerjasama sepasukan memang terbaik petang tadi. Last week kita orang kalah dengan pulak 3-2, tak ingat nama team yang lawan pasal tak main last week. Aku jarang miss game sebab aku suka competition nie..aku selalu anggap setiap game penting..memberikan 100% ysng terbaik yang aku dapat beri kepada pasukan sebab aku suka persaingan. aku main 3 on 3 basketball dulu pun sebab aku suka persaingan. aku suka banget bila adrenalin kita dah masok badan ...omputih cakap adrenalin rush tuuu... Anyway semoga team aku akan menang lagi selepas ini....

Saturday, June 23, 2012

Lagi pasal bola nie...

Sekarang nie Euro 2012 dah masuk suku akhir, Portugal & Jerman dah pun menempah tempat ke separuh akhir. Aku rasa macam Portugal akan bertemu dengan Sepanyol, Jerman akan bertemu England, kalau betul tekaan aku nie..fuhhhhhhhh…memang akan jadi perlawanan klasik nie. Kerana ini akan meneruskan saingan ke empat2 negara nie dari dulu lagi. Paling best aku rasa Jerman vs England. Baru tadi, Malaysia U22 baru je habis perlawanan lawan Korea Selatan, aku salute dengan pemain2 muda Malaysia nie, kalah 2-3 tapi berjaya mencipta banyak peluang. Kalau pengulas sukan, aku yakin diaorang akan cakap ayat nie..Nasib tidak menyebelahi kita…( betul tak …)..but still, aku salute team Malaysia U22.. Sekarang nie, bulan Syaaban dah masuk..ini bereri ada satu bulan lagi sebelum Ramadan menjelma, puasa pun bermula beb…sekali lagi, aku berdoa aku dapat tamat dengan flying colors plus tamat sembahyang terawih lagi…secara jujur,aku merindui malam2 di bulan Ramadan yang memberi aku satu perasaan/ feeling yang aku tak dapat pada malam2 bulan biasa..( aku tak tau la dengan saudara2 aku yang lain…dia orang dapat rasa ke tak )..nie pun aku harap badan aku dah mula biasa untuk berlapar & dahaga , semoga di panjangkan umur sempat la tamat kan..insya Allah… Amin

Tuesday, June 19, 2012

Belanda dah terkeluar & Selamat Hari Bapa

Apa dah jadi dengan Belanda? Kalah ketiga2 perlawanan, langsung tak meraih sebarang mata. Aku tak sangka la pulak yang Belanda akan jadi semalang ini. Kalah kepada Denmark 1-0, kalah kepada Jerman 2-1 dan tewas kepada Portugal 2-1. Betul2 la aku bengang..jadi Cuma tinggal satu lagi pasukan aku, Sepanyol yang masih meneruskan perjuangan selepas menang malam tadi melawan Republik Croatia. Mungkin sebab pasal semua pemain Belanda nak jadi hero, sebab tu lah punca nya..ya lah kalau dah depan gol, langsung tak nak bagi pemain lain yang peluang nya lebih baik..itu lah punca nya. Hari Ahad lepas, Hari Bapa seluruh dunia…wow…pejam celik pejam celik, dah 5 tahun dah aku dapat gelaran as Bapa, apa yang aku pelajari ? Banyak geng..especially anak perempuan. Betul2 mengajar aku erti kesabaran..macam mana aku jadi tukang baca buku untuk dia, bringing my inner child inside me out, kadang2 la…tak la selalu. Macam aku kena sedia dengan jawapan2 bila dier tanya aku soalan. Pokok pangkal nya, melayan kerenah anak aku Nur Aleeya Najwa betul2 mendidik aku dengan kesabaran. And for that…Thank you Allah, Alhamdulillah for this precious experience…

Wednesday, June 13, 2012

When it times - to my wife...

The words get trapped in my mind I'm sorry I don't take the time to feel the way I do 'Cause from the first day you came into my life The time ticks around you, and then I need your voice As a key to unlock all the love that's trapped in of me So tell me when it's time to say I love you All I want is you to understand That when I take your hand, it's 'cause I want to We're all born in a world of doubt But there's no doubt I love you And I feel lonely for All the losers that will never take the time to say What's beyond their mind instead they just hide away And yet they'll never have someone like you To grab their hand help them along the way So tell me when it's time to say I love you

Malaysia menang ...

Aku cukup teruja..Malaysia menang lawan Singapura walaupun sekadar international friendly’s. Well, aku nak cakap team Malaysia betol2 pun rasa macam sangkut2 jer tapi aku tak kisah. Game semalam lebih menarik dari Euro 2012 hinggakan aku sanggup record citer CSI(S12 ) just for the Malaysia vs Singapore..kenapa aku cakap game semalam lebih menarik dari Euro, sebab gol dari Shakir & Shafiq begitu berkualiti. Aku sendiri pun main bola, so aku paham bila aku katakan yang gol pertama Malaysia memang cantik sebab Shakir tidak melihat ke arah gawang sebelum membuat tandukan. Itu lah skill nama nya bro…memang canggih…lepas tu gol kedua dari free kick …I must admit Shafiq..you’re the man…gila cantikk gol tuuuu…Euro time takat gol gol biasa jer, which aku sendiri boleh jaringkan wahahahahahahahaha…tapi apa yang penting permainan semalam patut di kekalkan. Malaysia player sepatutnya biar pemain Singapura memegang bola lama2 tanpa di asak..aku suka kalau team tu main tiap bola di kasi rapat sama player lawan… Kalau persembahan macam tu yang korang bawak untuk piala AFF, tidak mustahil u guys akan menjadi juara GO MALAYSIA dari Malaysia Timur…

Wednesday, June 6, 2012

Sleepless nite bermula....

Maka dengan tarikh 8 Jun 2012, bermulalah satu peperangan di Eropah...hehehhehehe ...Euro 2012 dah nak mula yuhuuuuu... Memang best, time nie la turun keja pagi siap dengan mata kuyu, masa lunch tak kuar makan buat ganti tidor malam yang tak cukup, and then malam berikutnya berjaga lagi tengok bola...fuhhhhhhh itu lah dia tidor bola, makan bola dan mandi bola... Sapa team feveret korang..sila cakap...aku semestinya England, donno will they succeed this year, kalo peringkat kelab england time nie memang gah...so harap2 dier pun sukses sama la..Sepanyol, satu lagi team yang mesti di beri perhatian. Dengan pemain bertaraf bintang..memang tidak boleh di pandang enteng. Tapi semua pasukan ada peluang nak jadi juara, macam apa yang terjadi dengan Greece dulu..sapa sangka kan diaraong menang Euro Cup. Dengan pasukan2 Asia Tenggara pun tengah sibuk buat persiapan untuk piala AFC, tekanan buat team Malaysia selaku juara bertahan..a team to beat kata seantaro asia tenggara masa nie..All the best to my Malaysia team.. So bola akan berada di mana2 saja kini, baik di padang bola, dalam kepala, di pejabat , di kedai topi..yang pastinya ia akan menjadi satu topik yang sangat hangat...

Tuesday, June 5, 2012

These are the 50 things everyone should know or 50 Completely Useless Facts!

1) The word “queue” is the only word in the English language that is still pronounced the same way when the last four letters are removed. 2) Beetles taste like apples, wasps like pine nuts, and worms like fried bacon. 3) Of all the words in the English language, the word ‘set’ has the most definitions! 4) What is called a “French kiss” in the English speaking world is known as an “English kiss” in France. 5) “Almost” is the longest word in the English language with all the letters in alphabetical order. 6) “Rhythm” is the longest English word without a vowel. 7) In 1386, a pig in France was executed by public hanging for the murder of a child. 8) A cockroach can live several weeks with its head cut off! 9) Human thigh bones are stronger than concrete. 10) You can’t kill yourself by holding your breath. 11) There is a city called Rome on every continent. 12) It’s against the law to have a pet dog in Iceland! 13) Your heart beats over 100,000 times a day! 14) Horatio Nelson, one of England’s most illustrious admirals was throughout his life, never able to find a cure for his sea-sickness. 15) The skeleton of Jeremy Bentham is present at all important meetings of the University of London. 16) Right handed people live, on average, nine years longer than left-handed people. 17) Your ribs move about 5 million times a year, every time you breathe! 18) The elephant is the only mammal that can’t jump! 19) One quarter of the bones in your body, are in your feet! 20) Like fingerprints, everyone’s tongue print is different! 21) The first known transfusion of blood was performed as early as 1667, when Jean-Baptiste, transfused two pints of blood from a sheep to a young man. 22) Fingernails grow nearly 4 times faster than toenails! 23) Most dust particles in your house are made from dead skin! 24) The present population of 5 billion plus people of the world is predicted to become 15 billion by 2080. Women blink nearly twice as much as men. 25) Adolf Hitler was a vegetarian, and had only ONE testicle. 26) Honey is the only food that does not spoil. Honey found in the tombs of Egyptian pharaohs has been tasted by archaeologists and found edible. 27) Months that begin on a Sunday will always have a “Friday the 13th.” 28) Coca-Cola would be green if coloring weren’t added to it. 29) On average a hedgehog’s heart beats 300 times a minute. 30) More people are killed each year from bees than from snakes. 31) The average lead pencil will draw a line 35 miles long or write approximately 50,000 English words. 32) More people are allergic to cow’s milk than any other food. 33) Camels have three eyelids to protect themselves from blowing sand. 34) The placement of a donkey’s eyes in its’ heads enables it to see all four feet at all times! 35) The six official languages of the United Nations are: English, French, Arabic, Chinese, Russian and Spanish. 36) Earth is the only planet not named after a god. 37) It’s against the law to burp, or sneeze in a church in Nebraska, USA. 38) You’re born with 300 bones, but by the time you become an adult, you only have 206. 39) Some worms will eat themselves if they can’t find any food! 40) Dolphins sleep with one eye open! 41) It is impossible to sneeze with your eyes open. 42) The worlds oldest piece of chewing gum is 9000 years old! 43) The longest recorded flight of a chicken is 13 seconds. 44) Queen Elizabeth I regarded herself as a paragon of cleanliness. She declared that she bathed once every three months, whether she needed it or not. 45) Slugs have 4 noses. 46) Owls are the only birds who can see the colour blue. 47) A man named Charles Osborne had the hiccups for 69 years! 48) A giraffe can clean its ears with its 21-inch tongue! 49) The average person laughs 10 times a day! 50) An ostrich’s eye is bigger than its brain.