Sunday, May 27, 2012

Memang tak beradab

Aku malam Jumaat lepas menghadiri jamuan makan malam sempenena pengumuman untuk Juara Anugerah Desa Cemerlang at Four Point Hotel ...so as one of the judges, aku wajib la hadir..Nak di jadikan cerita, semua macam tak betul jer malam tuu..Aku tak lah nak mintak lebih2 kan tapi paling kurang letak la kedudukan meja para hakim di sebelah tetamu kehormat..Dah lah meja para Hakim di belakang, diletakkan la pulak dibelakang meja media. Aku memang malam itu tersenyum saja untuk tidak mencacatkan majlis. Selepas itu satu persatu masalah timbul, ada jugak yang aturcara tak jalan ...tapi yang paling membengangkan aku malam itu adalah perilaku seorang reporter nie..He a chinese guy, yang pastinya he is from a chinese daily..table reporter nie sebelah Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Alfred Jabu....reporter nie korang tau apa dia buat ? Dia baca surat khabar, siap angkat tinggi lagi tuu...memang kurang ajar bagi aku dalam majlis rasmi...bila aku pergi kat dia, aku cakap " Boss...baca surat khabar kah ????..dengan yakin dia jawab " Dinner time maaaaa......" Oi bahlol punya reporter, ko ingat ko makan malam di dapor rumah kau kah?? Aku memang sik dapat nerimak that kind of attitude... fuck him.... aku rasa bagus semua reporter belajar macam mana nak masok majlis...jgn bawak style kedai kopi ke majlis rasmi...merusakkkan sajaaaaaa I dont know his name that reporter but for me you are very rude.....

No comments:

Perjalananku ke Pulau Pinang

Assalamualaikum… salam sejahtera. Apa khabar semua? Semalam baru jer keputusan SPM keluar, tahniah kepada yang dapat keputusan cemerlang, ya...