Monday, February 27, 2012

Liverpool, Carling Cup Champion



Semalam aku berjaga sampai pukol 3 pagi, for the support of my feveret club, Liverpool. And guess what, Liverpool are the champion. Memang tak sia-sia aku berjaga, sampai kat opis ni pun mengantok tahap gaban peringkat ke 17. But it was a hard earned championship for Liverpool as Cardiff City gives them a great fight back until the end of full time & extra time. My salute for Cardiff City for that great fighting spirit. Skrtel & Kuyt was the scorer for Liverpool. Lama dah aku tak tengok Liverpool angkat piala. Bangga betol aku semalam.
The next planning, hopefully lah, pergi tengok konsert The Cranberries in KL. Tengah cari2 kawan yang sudi nak pegi mem”banging” kepala nanti. Banyak nostalgia dengan band Cranberries nie, especially time belajar dulu. Ada sentimental value lah katakan. Tapi kan, what if Green Day datang Malaysia buat konsert, tak ke havoc panama tu kan. For sure aku akan ambik cuti pegi konsert Green Day.
Ok lah, time nak sambung kerja. Surfing site Takken Shop nie, paln nak beli action figure Androski.

Wednesday, February 22, 2012

On Air

Baru ada kesempatan ...aku teringat dengan rancangan On Air sesi ujibakat di Sarawak ari ya...terbabak aku tetak depan tv aku....Nok sik san panama bila salah sorang yang mauk jadi pengacara , di suroh oleh Aznil buat rancangan memasak, dengan selamba peserta lelaki ya madah " Kita ambik telur itu, dan letak kan dalam perempan"...
bila nya nyebut perempan ya, tecengang cengang muka suhaimi baba, aznil n pengacara pempuan ya , lupak indah namanya....
aku di depan tv nang tergoleng2 pisan ketawa...
Lepas ya, perempuan dari Kota Samarahan punya giliran, terkeluar indah slang orang laut nya..macam tok..."terima kasih kepado...." sik krem panama serakak aku oleh nya.
lawak memang lah lawak..tapi i am proud for those yang pergi ujibakat ya coz they have talent..tidak lah terlalu kekok untuk berbahasa Malaysia...
but still, a hick up sikit2 but memang benar2 menghiburkan. Kawan sekerja aku pun shortlisted juak, Malissa..hope the best for her...

Saturday, February 11, 2012

Aku baruk teringat rancangan on Air by Astro, rancangan bagus sebenarnya tapi apa yang aku tanggar last episod ya hui yo...Nang Antap Dang Suria,..tauk lah miak ya gemok, ilek2 jak nya madah nyurus pulang kurus dolok..., lepas ya miak laki ya , ilek2 nya madah sik hensem wahahahahahaha...nang straight to the point abis...yang aku heran ,macam lah Dang Suria kacak gilak, kacak lagik masa nya dolok ...bibir tang2 kembang kenak pangkak penyengat jak rupanya ....huiyo ..tapi nang antap...

Friday, February 10, 2012

Tiba-tiba jak opis aku penuh dengan new staf, walauwehhh…mun ada amoi2 kacak tek ok lah juak, tapi mostly nya balak semua2 …sikda lah pakey halwa mata. Yang aku heran, kenapa bila opis aku nie mintak new staff, mesti yang kureng mengancam di antar. Adakah kerana opis aku bekenaan dengan IT mesti di berik orang2 yang ala2 nerd…damn…narrow minded punya HR yang bagi staff nerd rah opis tok. Ok lah cukup ngan kisah staff nerd rah opis aku.
Aku punya target this year, at least satu update per week , kalau boleh lah kalau tiada aral melintang. One good news this week, band fevered aku, The Cranberries dah buat reunion with satu video klip. Tomorrow nama lagu ya…album barunya pulak akan release within this Februari, title Roses, best banget …kalau lah GNR pun dapat buat reunion, memang mengancam gila lah tahun 2012 tok

Cranberries cover album



. Next movie dalam penantian will be Ghost Rider 2 & wrath of the titan. Tengok preview macam mengancam gila..so mari kita ramai2 gegar panggung and how i wish Golden Screen Cinema dah bukak time tok, MBO sound sistem amat mengecewakan aku. Macam apa lah...
So now aku kenak sambung kerja, hari Jumaat tok, aku kenak kuar awal, ambik orang balik sekolah. So sehingga ke next update, until then…salam Jumaat…

Friday, February 3, 2012


Hari Jumaat hmmm…..aku terbaca lah pasal pasal maulidur rasul, ada yang madah bidaah nyambut maulidur rasul tok, tapi sekiranya kearah kebaikan, apa salahnya…memang sik dapat di nafikan, kadang2 orang nok berarak ngembak sepanduk ya semasa Perayaan Maulidur Rasul, entah semayang kah sik, ingat sik nya ngan Nabi…
Sesungguhnya, kita tok manusia akhir zaman , yang nyatanya umat Muhammad yang akhir, itulah saja caranya untuk kita mengingati Nabi, di samping doa2 dan salawat2 ke atas Nabi…mereka berperang dalam facebook menyatakan itu ini, itu begitu, aduhhhhhh..sedeh nya aku melihat status facebook urang macam ya, then ada yang berdakwah dalam facebook, meng”update” status nya dengan sunnah2 Nabi & ayat Quran,…tapi ya jak rupa kita…I mean ..biar lah kena gaya nya mun mauk berdakwah, mun mauk berdakwah selaraslah dengan keadaan diri sendiri, berdakwah tapi menjadi model untuk fotographer apa kah ertinya itu,….dedah aurat sia sitok,..apa kah artinya ya semua….
Mun yang terbaca tok and terasa, aku mintak maaflah tapi aku ikhlas menegur, yalah , ya pun salah satu tanda2 kiamat juak bila urang2 yang sik mahir dalam agama nok berdakwah hmmm…aku bukannya bagus gilak, tapi aku berusaha kea rah kebaikan, aku masih lagik ada simpang2 yang mauk aku elakkan, semoga Allah tetap kan iman aku dan hati aku…udah2lah kitak orang ya, molah dirik alim tapi perangey entah apa2….salam jumaat…