Tuesday, January 31, 2012


Aku dilahirkan pada hari ini, 38 tahun yang lalu. Yes, it is my birthday. Apa aku nak kata..? Nothing that I’m just being grateful for the life, the rizqi, the wife & a daughter..a wonderful gift from my wife, which I really2 appreciate it. What else I can ask for..Life is too wonderful to begin with…surrounded with all my frens..hopefully I will mature enough at the dawn of life, which mean in next 2 years I will 40 years, which as people said, life begin at 40..even the prophet himself diangkat menjadi Nabi ketika berusia 40 tahun. Bermaksud, 40 bukan lah petanda nya kita tua, tapi petanda kita akan menjadi lebih matang..aku pernah terbaca, in Islam, jika seseorang ini tidak berubah bila umurnya menjelang 40 tahun, maka itu adalah dirinya yang sebenarnya…jika jahat dia semasa masuk 40 , maka kekal ia di dalam kejahatan, jika berubah kearah kebaikana maka baik lah kehidupannya..
Apa lagi best for my bufdey, Liverpool kalah kan 2 team Manchester dalam masa seminggu wahahahahahaha…what else, tidak mahu dilupakan, arwah emak & bapak, sapa lah aku mun sikda mereka…ish2…well udah gik layan syahdu…life it to short untuk bersedih..

Thursday, January 26, 2012

Liverpool masuk final

Liverpool..Yeahhhhhhhhh masuk final Carling Cup. My Feveret team since kecik, best2.
Walaupun Manchester City banyak duit, sik masok final nang sik guna juak wahahahahahaha....best memang best.
Tapi kejadian ari tok tek, kereta aku kenak langgar agik, aku sik mauk la kes besar, ala pegi bengkel kasi setel la..tapi yang nyuruh aku meletup ilek2 jak nya cakap, jangan di rosak agik motor kau ya...pa kah ertinya itu...bodoh sangatkah aku..nak merosak motor sendiri..tapi apa2 hal pun betol2 buat aku bengang jak...
aku bukan budak jahat wooo...i'm a good person, tara main lah rosak2 kereta sendiri kan...
Well memang hari nie hari yang membangangkan bagi aku huhhuhuhuhuh...entah apa2 jak...

Thursday, January 19, 2012


Andainya kita perasan betapa cepat nya masa....And hari ini hari jadi anak ku , dah 5 tahun dah nya . Dah besar dah baby kue, semakin besar n manja ngan kue. Sesunguhnya, masa nang cepat benar berlalu...aku suka kerana nya bijak , basic2 agama aku dah tanam kan ke dalam nya, semoga anak aku akan jadi anak yang soleh..Seperti biasa jugak, selepas bufdey anak aku, di turuti bufdey aku n my wife ...yesss...nang best ehh...Nang awal2 tahun tok akan jadi untuk aku menyambut hari lahir jak2...bersusun jak kawan ku nyambut bufdey..nang best....
Apa2 pun Selamat Hari Lahir to my dearest daughter Nur Aleeya Najwa..dah 5 tahun sudah awak nieeee..Bapa sayang kamu n mama....

Friday, January 13, 2012

2012

Doheh....dah tahun baru duhal....blog pun sik berupdate...
Ari tok my opis akan kehilangan seorang lagik staff, nya under LPKS program, dah dapat kerja, wish her all the best..
Tapi terdetik la hati tok nok naip...pasal pa manusia makin ganas kinek tok...fuhhh...dah la budak budak sik bersalah kenak bunoh because of usb cable ajak..
pasya ada gik urang di tembak...ilek2 jak munoh orang...pa kejadah nya manusia kinek tok...
susah jugak ati bila ngenang benda tok, apakah kerana kurang nya penguatkuasaaan semenjak ISA di mansuh or what?
Then manusia yang memuja Anwar Ibrahim, taksub gila penyokong2 nya ngan nya...bagi aku pendapat peribadi...bila seorang dah banyak gilak masalah, jangan lah pilih nya jadi pemimpin...
Bagi aku mun mauk carik ketua , carik yang berwibawa, amanah, dapat molah kerja..
As a muslim, aku akan sokong seorang pemimpin yang akan menjalankan tugasnya, selagi tidak menindas, kerana apa aku madah kedak tok...dalam Islam pemimpin tok kelak akan di tanyak di akhirat apa dah di polah dengan kuasa diberik ngan nya ...nya akan bersoal jawab dengan Tuhan Yang Maha Esa..

Senang ajak..

entah apa pa lah update blog ku kali tok...