Thursday, September 29, 2011

Musykil..

Pernah kah anda bercinta zaman sekolah dulu? Masa tu semua nya best kan. Kalau sehari tak tengok, fuhhhhh nak kiamat rasa dunia. Kalau aku time tu, bawak motosikal lalu depan rumah, tak nampak bayang pun, nampak selipar or bumbung rumah pun dah ok. Sampai rumah, siap tepon cakap, baru jer lalu depan rumah,kenapa tak tunggu depan tingkap...fuhhhh..cintan wa cakap lu. Itu dulu, yang menjadi persoalan aku sekarang nie, kenapa feeling macam tu tak berapa nak strong sekarang kan...agak2 apa sebabnya ...?

Friday, September 23, 2011

Hari Raya JKM

So, Majlis Hari Raya JKM baru je abis, makanan sedap and aku menang hadiah sandwich maker hahahaha...just want to share some picture..





Thursday, September 15, 2011

Mardi Grass or I'm being lucky....

Sambungan dari update aku yang last. Aku ada cakap ada kejadian pelik la yang aku encounter masa cuti tu. So aku nak citer la kes pertama nie…Terjadi selepas aku pulang sembahyang terawih & pergi ronda2 kat town dengan wife aku time tu. Nak di jadikan cerita, masa perjalanan balik, berdekatan bulatan Petra Jaya, semasa berhenti nak masuk ke bulatan Petra Jaya tu, aku slow down kereta nak tengok line clear ke tak, di sebelah kereta aku ada sebuah van, kat belakang ada 2 orang perempuan duduk kat belakang. Salah seorang perempuan tu, yang dekat tingkap bersebelah dengan aku, dengan selambanya angkat baju T yang dia pakai, dia buat free show kat aku tayang buah dada dier. Bila tengok jer benda tu, aku speechless…blur & tergamam. Ayat yang cuma kuar kat mulut aku sambil menggoyangkan bini akuyang dok sebelah aku..” Aihhhhhhhh…rempuan ya ngeso susu ngan kamek…aihh…susu lok…aih..aih…” Kereta aku memang totally stop. Ye lah dah kepala aku kenak brain freeze dek kerana tayangan percuma tu…aku terbayangkan Mardi Grass yang aku selalu tengok kat internet tuu..WTH..???? Kalau korang tanya kat aku muka perempuan tu lawa ke tak..100% aku tak pasti sebab perhatian aku terarah ke benda lain, x sempat nak jadi kreatif tengok muka perempuan tu...so sorry lah yeee
Selepas tu, aku bergurau lah dengan bini aku, semakin panjang lah umur aku. Ye lah aku ada terbaca artikel tu kat internet, kalau selalu tengok benda tu, umur akan panjang hahahahahaha…( sapa punya idea la yang cakap fakta nie aku pun tak tau…)
Tapi yang peliknya, aku pun naik hairan & bini aku pun naik hairan sama..ini bukan kejadian pertama aku terkena kes kena beri tayangan percuma macam nie, buatkan aku wonder..am I the luckiest person in the world hahahahahahahaha….

Tuesday, September 13, 2011

Aku dah kelija...



Selepas cuti yang amat panjang, semalam aku dah mula turun kerja. Sememangnya aku semalam kena Monday Blues… masuk2 opis dah banyak kerja menunggu. Kena buat penetapan minda yang cuti aku dah berakhir dan mind setup aku dah mula kerja. Banyak aktiviti akan bermula pada hujung September nie. Juga ada satu berita sedih kat opis aku, kawan sekerja kena keguguran. Aduh memang kesian, dah hamil masuk 6 bulan, selepas 5 tahun mencuba. Memang sedih lah aku dengar berita tu. Kesian3 kata Upin & Ipin.
Blog pun dah lama juga tak update. Kesibukan & kekeringan idea salah satu penyumbang. Tapi kemungkinan aku ada jugak cite rmenarik yang aku boleh kongsi. Yelah masa cuti ada dua kejadian pelik yang aku jumpa. Nanti aku citer satu persatu.
Sekarang nie aku nak sambung keja dulu…