Monday, December 5, 2011

Kisah robot pengesan bohong .....

Aziz seorang saintis yang sedang meningkat naik namanya.petang itu aziz berjaya mencipta robot boleh mengesan orang bercakap bohong.Robot itu ada tangan seperti manusia.Sesiapa berbohong terus ditampar oleh robot tersebut.Samad sangat gembira dan membawa robot itu ke ruang tamu menunggu anaknya lelakinya pulang.Tetapi anaknya tak balik-balik.Sehingga ke pagi barulah anaknya pulang

Aziz : Dari mana tadi tak balik-balik?

Anak : Saya ada pelajaran tambahan ayah!
PANGG!!! Anaknya dilempang robot tersebut

Aziz : Kalau nak tahu,ini robot yang baru ayah cipta. Robot ini akan tampar
sesiapa saja yang cakap bohong. Dalam rumah ini semua orang kene
cakap benar,jujur. Hah! Kenapa kau pulang lewat?

Anak : Saya baru habis menonton movie rumah kawan ayah!

Aziz : Cerita apa?

Anak : PAPADOM!
PANG!! Robot beri penampar lagi.

Aziz : Cakap jujur cerita apa kamu tengok?

Anak : Maaf ayah,saya tertengok cerita blue!

Aziz : Kurang ajar. Berani kamu nak menipu ayah. Mujur ayah cipta robot tu.
Kalau tidak mati-mati ayah kene tipu.Kamu nak jadi apa bila besar
nanti hah? Masa ayah besar kamu dulu,ayah tak pernah buat kerja
bodoh macam tu! PANG!!! Tiba-tiba Aziz ditampar robotnya sendiri.
Suasana hening seketika.. Isteri Aziz kemudian masuk ke ruang tamu
dan mencelah : Hah, sama saja, anak dengan bapak. Ke mana
tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi? Hah! ikut perangai mak ni..
Tak pernah tengok benda tak senonoh! PANGG!! Robot itu Menampar
muka bini Aziz sebelum sempat habis bercakap.

Kali Pertama...

Sebaik sahaja Linda baring, dia mula merasakan otot-otot mula menegang. Linda cuba mengelak dengan cuba memberi alasan, tetapi lelaki itu enggan menerima alasan Linda bahkan semakin merapatinya. Lelaki tersebut bertanyakan adakah Linda takut?

Tetapi dengan berani Linda menggelengkan kepala. Jari- jemari lelaki tersebut mula meneroka untuk mencari apa yang dihajati. Dan jarinya menyentuh tempat yang betul. Semakin dalam dia menusuk semakin kuat Linda mengerang. Tetapi lelaki tersebut masih dengan sikapnya dan melakukannya dengan selembut yang boleh sebagaimana yang telah dia janjikan.

Dia merenung jauh ke dalam mata Linda dan mahu Linda percayakannya. Ini bukanlah kali pertama baginya. Dia terus tersenyum dan Linda memberi lebih ruang masuk kepadanya. Linda mula merayu agar dia mempercepatkannya.

Tetapi dia masih lagi melakukannya dengan perlahan agar Linda merasakan kesakitan yang paling minimum. Semakin dalam tusukkannya semakin Linda merasakan tisu-tisunya koyak!. Kesakitan makin terasa diikuti dengan sedikit darah mengalir.

Lelaki tersebut merenung kepada Linda dan bertanyakan adakah ianya menyakitkan?. Mata Linda direnangi dengan airmata tetapi Linda menggelengkan kepala dan mahu dia terus melakukannya dengan lebih cepat.
Lelaki tersebut meneruskan dengan apa yang patut dilakukan.

Linda sudah mula merasa kebas dan tidak lagi merasakan apa-apa. Beberapa ketika kemudian Linda merasakan sesuatu terkeluar dan lelaki itu menunjukkan kepada Linda.

Linda terbaring dengan wajah yang pucat. Lelaki itu menghamparkan sekuntum senyuman kepada Linda dan mengatakan Linda adalah antara yang terdegil tetapi telah memberinya banyak pengalaman.

Linda hanya tersenyum tawar. Ini juga adalah pengalaman pertama Linda. Dengan senyuman yang tawar Linda pon mengucapkan terima kasih kepada doktor kerana mencabut giginya. Sakit sungguh!! kata Linda di dalam Hatinya....


wahahahahahaha...entah apa la yang korang fikir dalam kepala bila baca kisah nie wahahahahahaha

Monday, November 21, 2011

Cerita lama tapi still relevant hahahahaha...

Alkisah, ada 3 orang adik beradik, yang mana ketiga-tiga perempuan.
Anak yang sulung, namanya Rozana, yang kedua namanya Rozita, dan yang ketiga nama Roslina. Oleh kerana mereka ini anak kesayangan kedua orang-tuanya, maka mereka dikahwinkan bertiga secara serentak dengan pasangan pilihan masing-masing. Selepas berkahwin, pergilah mereka berbulan madu atau dalam bahasa Inggerisnya Honeymoon ditempat yang berasingan mengikut selera mereka dan pasangan masing-masing. Rozana memilih untuk berbulan-madu ke Pulau Tioman di Pahang, Rozita pula bercadang nak ke Pulau Pangkor, Perak dan Roslina ke Langkawi, Kedah.
Sebelum mereka pergi berbulan madu, kedua-orang tua mereka berpesan dan meminta agar mereka menghantarkan berita tentang segala apa yang terjadi sepanjang tempoh berbulan-madu itu. Oleh kerana kedua orang-tua mereka menggunakan telefon bimbit, maka ketiga-tiga anak mereka diminta mengirimkan pesanan ringkas (SMS) mengikut KOD yang mereka faham berdasarkan iklan di TV, Majalah, Akhbar dan lain-lain media.
Tiga hari selepas mereka pergi berbulan madu, sampailah mesej pertama dari anak sulung mereka Rozana, berbunyi ringkas “STANDARD CHARTERED“. Setelah kedua orang-tua mereka mendapat pesanan tersebut, cepat-cepat mereka mencari iklan standard chartered di dalam akhbar. Iklan itu berbunyi ” BESAR, TEGUH, PERAMAH”, maka tersenyumlah ayah dan bonda Rozana? Fahamlah mereka yang anak meraka sedang berbahagia.
Pada hari keempat, tiba lagi satu SMS dari Rozita di Pulau pangkor. SMSnya pendek saja, “NESCAFE“. Dicarinya iklan Nescafe di dalam majalah dan dibacanya iklan tersebut,..berbunyi,? “NIKMATNYA SAMPAI KETITISAN TERAKHIR“. Tersenyum bangga kedua orang tua Rozita, sambil ketawa tak kering gusi, happy.
Masuk hari kelima, tiada apa diterima. Begitu juga hari keenam dan ketujuh. Tiada berita dari anak bongsunya. Ayah dan emak Roslina mengeluh dan terdetik dalam hati mereka? “anak aku ni, dah dapat suami langsung lupakan aku?sampai hati mereka,..hingga tak menghantar khabar berita kepada aku pun?”
Seteleh masuk minggu kedua, akhirnya tiba-tiba handphone ayah Roslina berbunyi “Beep, beep” tanda mesej sampai. Lalu dibaca mesej ringkas itu berbunyi?. “CATHAY PACIFIC” Dengan segera kedua orang-tua Roslina mencari iklan dari majalah. Didapati iklan tersebut berbuny,? “7 KALI SEMINGGU, 3 JAM SEHARI, NON-STOP!!!!!!”

Janda yang Dahaga

Ini Adalah Satu Kisah Benar yang Ingin Saya Kongsikan.saya ingin menceritakan sebuah kisah mengenai seorang janda yang baru sahaja kematian suami…. sad..

Hasnah seorang janda kaya yang baru sahaja kematian suaminya akibat kemalangan jalanraya.
Beliau masih muda lagi dan mempunyai potongan badan yang cantik. Sejak kematian suaminya, beliau sentiasa diusik oleh jejaka-jejaka kampung yang sudah lama memendam rasa kepadanya. Namun begitu, Hasnah tidak pernah melayan kerana pemuda-pemuda kampung tersebut, kerana hatinya masih lagi merindui arwah suaminya…
Walaupun…. hatinya berasa sepi ketika waktu ini. Lebih-lebih lagi di waktu malam … Rasa sepi hatinya tiada siapa yang tahu…
Pada satu malam, kira-kira pukul 2 pagi, beliau bangun dari katilnya,badannya terasa panas,tekaknya terasa haus. Beliau terasa begitu dahaga sekali. Beliau bangun dan keluar dari bilik menuju ke dapur,sampai di dapur,beliau terus membuka peti ais dan mengambil sebotol air sejuk. Beliau tuang ke dalam cawan dan meminumya. Setelah meminum air tersebut,beliau kembali kedalam bilik dan tidur semula…
Sekian terima kasih, itulah kisah seorang janda yang dahaga.
Wah, sepenuh hati korang mambaca yer..

Wednesday, November 2, 2011

Nie aku sajer jer nak share...

> Amerika Syarikat (AS) - Satu kajian baharu mendapati para pengguna perisian Internet Explorer (IE) adalah bodoh kerana mereka memiliki purata tahap kecerdasan intelektual (IQ) cuma 80, lapor sebuah akhbar semalam.
> Internet Explorer (IE) yang mula digunakan pada awal 1990-an merupakan sistem operasi komputer popular ciptaan firma Microsoft yang diterajui bilionair, Bill Gates.
> Kajian tersebut dilakukan oleh firma perunding Kanada, AptiQuant yang menguji 101,326 orang berusia 16 tahun dan ke atas dari pelbagai negara termasuk AS, Kanada, Britain, Australia serta New Zealand.
> Mereka diminta mengambil ujian IQ manakala sistem operasi dan lokasi komputer mereka direkodkan menerusi alamat protokol Internet (IP).
> Kajian mendapati mereka yang menggunakan IE rata-ratanya hanya memiliki IQ cuma sekadar 80.
> Menurut skala IQ, kepintaran manusia normal ialah 100 manakala angka 80 dan ke bawah menunjukkan seseorang itu mengalami terencat akal.
> Kajian sama mendapati pengguna sistem operasi Firefox atau Google Chrome memiliki IQ melepasi tahap normal iaitu sekitar 110.
> Pengguna sistem operasi Opera atau Camino dikategorikan sebagai paling bijak dengan tahap IQ sekitar 120.
> Kajian tersebut merumuskan bahawa IE masih popular dalam kalangan jutaan pengguna kerana ia mudah dan seseorang itu tidak memerlukan IQ yang tinggi untuk menggunankannya.

Tadaaaaaaa

Setelah sekian lama menghilang dek kesibukan kerja...nah saya hidangkan satu citer lawak untuk anda...

Seorang budak kecil sedang memanjat pokok mangga ditepi rumahnya, tetiba dibawahnya melintas penghulu kampung tersebut sambil memandang keatas. "MasyaAllah" tok penghulu tersebut tetiba bersuara dan menyuruh budak kecil tersebut turun. Setelah budak kecil itu turun, tok penghulu memarahi beliau.

Tok penghulu : Hey budak, lain kali kalau nak memanjat pokok, pakai seluar dalam dulu. Tak senonoh betul

Tok penghulu tersebut memberikan wang RM5.00 dan menyuruh budak itu membeli seluar dalam.

Setelah pulang kerumah, budak tersebut menceritakan segala-galanya kepada emaknya. Esok pagi-pagi lagi, emak budak tersebut pula memanjat pokok tersebut tanpa memakai seluar dalam.

Dalam hatinya berkata "kalau anak aku boleh dapat RM5.00, aku yang dah besar ni, koman-koman boleh dapat RM20.00".

Seperti semalam, tok penghulu sekali lagi melintas kawasan tersebut sambil memandang keatas.

"MasyaAllah" sekali lagi tok penghulu terkejut dan memanggil emak budak tersebut turun.

Dengan hati yang gembira kerana perangkapnya untuk mendapat RM20.00 akhirnya hampir menjadi kenyataan.

Tok penghulu : Kamu dengan anak kamu sama saja, dah tahu nak panjat pokok, pakai lah seluar dalam... tak senonoh betul.

Selepas selesai membebel tok penghulu menyeluk poketnya dan mengambil wang lalu berkata :
"Nah 20 sen, pergi beli pisau cukur".

Sunday, October 16, 2011

Minggu yang menarik...

Sepanjang minggu lepas, kita orang sibuk dengan web accessibliti seminar & workshop, so for the last 4 days last week , gua memang bergaul dengan orang yang cacat penglihatan. walaupun selalu tengok orang buta, tapi pengalaman kali ini buatkan aku "membuka" mata aku sendiri. Melihatkan mereka, aku terpikir, mereka kah yang kurang upaya atau kita sendiri. Yalah , kalau dok pikir2, kita kalau sakit sikit, mata sakit sikit dah nak mengadu. Tak boleh nak buat itu, buat ini, manja semacam jer kan. Tapi bila bergaul dengan diaorang, they actually living a very normal us. Macam salah seorang speaker tu cakap, kita yang cukup sifat nie yang cacat sambil ketawa. Mungkin ada kebenaran jugak dari kata2 nya. Diaorang pun pakai handphone, Iphone pulak tu, pakai komputer, and surf the internet normally but in a bit different way.
The Web Accessiblity Seminar & workshop program nie sebenarnya adalah untuk pembuat laman2 web untuk mencipta laman web yang friendly to blind people, so they can use it a we do. Hopefully the seminar & workshop can make the famous triple www accessible for them as for us.

Thursday, September 29, 2011

Musykil..

Pernah kah anda bercinta zaman sekolah dulu? Masa tu semua nya best kan. Kalau sehari tak tengok, fuhhhhh nak kiamat rasa dunia. Kalau aku time tu, bawak motosikal lalu depan rumah, tak nampak bayang pun, nampak selipar or bumbung rumah pun dah ok. Sampai rumah, siap tepon cakap, baru jer lalu depan rumah,kenapa tak tunggu depan tingkap...fuhhhh..cintan wa cakap lu. Itu dulu, yang menjadi persoalan aku sekarang nie, kenapa feeling macam tu tak berapa nak strong sekarang kan...agak2 apa sebabnya ...?

Friday, September 23, 2011

Hari Raya JKM

So, Majlis Hari Raya JKM baru je abis, makanan sedap and aku menang hadiah sandwich maker hahahaha...just want to share some picture..





Thursday, September 15, 2011

Mardi Grass or I'm being lucky....

Sambungan dari update aku yang last. Aku ada cakap ada kejadian pelik la yang aku encounter masa cuti tu. So aku nak citer la kes pertama nie…Terjadi selepas aku pulang sembahyang terawih & pergi ronda2 kat town dengan wife aku time tu. Nak di jadikan cerita, masa perjalanan balik, berdekatan bulatan Petra Jaya, semasa berhenti nak masuk ke bulatan Petra Jaya tu, aku slow down kereta nak tengok line clear ke tak, di sebelah kereta aku ada sebuah van, kat belakang ada 2 orang perempuan duduk kat belakang. Salah seorang perempuan tu, yang dekat tingkap bersebelah dengan aku, dengan selambanya angkat baju T yang dia pakai, dia buat free show kat aku tayang buah dada dier. Bila tengok jer benda tu, aku speechless…blur & tergamam. Ayat yang cuma kuar kat mulut aku sambil menggoyangkan bini akuyang dok sebelah aku..” Aihhhhhhhh…rempuan ya ngeso susu ngan kamek…aihh…susu lok…aih..aih…” Kereta aku memang totally stop. Ye lah dah kepala aku kenak brain freeze dek kerana tayangan percuma tu…aku terbayangkan Mardi Grass yang aku selalu tengok kat internet tuu..WTH..???? Kalau korang tanya kat aku muka perempuan tu lawa ke tak..100% aku tak pasti sebab perhatian aku terarah ke benda lain, x sempat nak jadi kreatif tengok muka perempuan tu...so sorry lah yeee
Selepas tu, aku bergurau lah dengan bini aku, semakin panjang lah umur aku. Ye lah aku ada terbaca artikel tu kat internet, kalau selalu tengok benda tu, umur akan panjang hahahahahaha…( sapa punya idea la yang cakap fakta nie aku pun tak tau…)
Tapi yang peliknya, aku pun naik hairan & bini aku pun naik hairan sama..ini bukan kejadian pertama aku terkena kes kena beri tayangan percuma macam nie, buatkan aku wonder..am I the luckiest person in the world hahahahahahahaha….

Tuesday, September 13, 2011

Aku dah kelija...



Selepas cuti yang amat panjang, semalam aku dah mula turun kerja. Sememangnya aku semalam kena Monday Blues… masuk2 opis dah banyak kerja menunggu. Kena buat penetapan minda yang cuti aku dah berakhir dan mind setup aku dah mula kerja. Banyak aktiviti akan bermula pada hujung September nie. Juga ada satu berita sedih kat opis aku, kawan sekerja kena keguguran. Aduh memang kesian, dah hamil masuk 6 bulan, selepas 5 tahun mencuba. Memang sedih lah aku dengar berita tu. Kesian3 kata Upin & Ipin.
Blog pun dah lama juga tak update. Kesibukan & kekeringan idea salah satu penyumbang. Tapi kemungkinan aku ada jugak cite rmenarik yang aku boleh kongsi. Yelah masa cuti ada dua kejadian pelik yang aku jumpa. Nanti aku citer satu persatu.
Sekarang nie aku nak sambung keja dulu…

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya

To all yang merayakan Hari Raya..Selamat Hari Raya , Maaf Zahir & Batin..yang lain selamat hari kemerdekaan

Thursday, August 25, 2011

Raya Mode


Betul2 raya mode is in the air now. Jalan time turun keja mula lengang, opis dah mula sunyi. Lagu raya dah makin hebat kat radio dan jugak dah makin hebat dimainkan kat opis.
Aku kali nie ambik cuti yang agak panjang untuk Hari Raya. Kira 2 minggu lah aku rilek sambil makan kuih termasuk serdak2 nya sekali. Beberapa kawan sepejabat dah pun mula cuti raya. Cuma tinggal aku dan 2 lagi yang belum mula cuti raya.
Zakat aku dah setel. Alhamdulillah. Nie resit rasminya. Mesti simpan punya untuk deklarasi masa income tax nanti.

Terawih, setakat malam yang ke 25 aku belum tinggalkan lagi and aku perform full punya tiada buat lapan. Alhamdulillah lagi sekali.
Aku mau Ramadhan kali ini akan jadi Ramadhan terbaik dari aku.


Opis aku pulak ada satu korner yang ada kad raya. Seronok pulak tengok masih ada lagi wujud orang gunakan kad raya. Teringat lak masa dulu2, hias rumah dengan kad raya, siap aku dengan adik beradik, angkut pasu bunga ke rumah untuk gantung kad raya. Betol2 nostalgia wa cakap lu.

Anyway, yang pastinya aku akan sibok hujung minggu nie untuk kemaskan rumah. Well, gentleman stary ur engine...

Wednesday, August 24, 2011

Maths homework...

A little boy was doing his maths homework.
He said to himself, "Two plus five, the son of a bitch is seven.

Three plus six, the son of a bitch is nine..."
His mother heard what he was saying and gasped, "What are you doing?"

The little boy answered, "I'm doing my maths homework, Mom."
"And this is how your teacher taught you to do it?" the mother asked.
"Yes," he answered.

Infuriated, the mother asked the teacher the next day, "What are you
teaching my son in maths?"

The teacher replied, "Right now, we are learning addition."
The mother asked, "And are you teaching them to say two plus two, the son
of a bitch is four?"

After the teacher stopped laughing, she answered,

"What I taught them was, two plus two, THE SUM OF WHICH, is four."

Wednesday, August 10, 2011

Sama bunyi nya tapi berlainan...


Ada baca akhbar, pasal budak yang mati akibat keracunan barang makan yang di beli kat bazaar Ramadhan tu? Aku memang kesian betul dengan budak tu & family dier. Bila baca berita tu pagi tadik, teringat la aku kat kueh yang aku beli semalam. Dah nak basi. Yang satu tu pulut sambal & yang satu lagi roti yang digoreng tu berintikan sardine aku rasa. Dah lah rasa nya teruk, macam rasa kueh semalam. Saiz pun cinonet jer. Kalau saiz aku tak kisah la, kira anggap aku paham la kan harga barang2 asas nak buat kuih dah naik, tapi pasal kebersihan nie aku ada bengap sikit. Ye la, kalau nak jual barang yang orang ramai makan ..jagalah sedikt kebersihan kan ke baik. Lepas nie, memang aku dah ula was2 nak beli kuih, ye la takut terkena kuih basi lagi…
Sekarang nie dah masuk hari ke 10 puasa, tinggal la 20 hari lagi nak raya..yee haa…semengat beb. Seronok raya sebab layan anak aku la..time nie dier cakap dier puasa yang yok, time dier berbuka pun bila dier rasa lapar, lepas tu sambung balik puasa..kalau la aku boleh puasa camtu kan ke bagus hahahahaha….
Hari Sabtu lepas aku pegi la ke Kem Penrissen, nak carik lauk buka puasa menu dari Semanjung. Yang aku mesti beli adalah ayam percik, bini aku lak mesti pekena nasi kerabu makcik yang jual kat situ yang sedap hingga menjilat pinggan bini aku cakap.
Kat situ jugak ada jual nasib Ambeng, makan dari Johor yang dah siap campur2 lauk tu. Nampak sedap jugak nasik Ambeng nie kan..bila tengok makanan nie, aku cakap lah kat bini aku kat Sarawak ada jugak benda yang hamper sama nama , jugak sedap yang aku tak boleh nak explain..kita sarawakian cakap ”Embeng”..Abis je aku sebut tu, satu tamparan hinggap kat bahu aku, hadiah bini aku..sambil cakap kurang la pahala puasa aku psal sebut benda tu ….( Jgn marah geng…hehehehehe..)..


Ni la rupanya Nasi Ambeng tuuu



Anyway, perut aku dah berbunyi dengan hebatnya sekarang ie sebab sahur magi sup je pagi tadi..rasa2 nya aku akan melahap tahap gaban la petang nie…
Selamat puasa and jangan lupa bayar zakat tahun nie ok..sorang RM6.20 untuk Sarawak…


Wednesday, August 3, 2011

Kisah aku bengang di bulan puasa..

Hari pertama puasa, aku pegi la jalan2 kat e-Mart, nak tambah stok barang makan. Memang berlambak manusia time tu, kira dah boleh buat jualan murah dah. Bila aku langkah masuk ke dalam e-mart, walauwehh,…siap dah main lagi raya yang ada cakap mintak mak kuih sepotong dah , saya mahu makan kerna perut kosong. Aku naik converse ( confius & perlu reverse sikit ), puasa first day baru jer masuk 10 jam, lagu raya dah siap berkumandang dah kat supermarket. Betol2 potong stim…Kalau ye pun naik main lagu raya, tunggulah abis puasa hari pertama dulu kan..
Dan satu lagi yang aku bengang kalau pergi e-Mart nie, tempat parking kereta dah kenak take-over oleh pegerai2 yang jual buah durian, benda2 panggang la, jual baju murah ke. Aku tak kisah la nak jual camtu, tapi yang buat aku kisah bila parking lot sampai 7 lot dia ambik, tak bengang apa nama tu. Belum kira yang di ambik oleh pegerai yang lain lagi. Dah la kawasan nie tumpuan ramai, kereta banyak.nie tempat parking pun dah kurang. Apa la MPP macam nie? Takder penguatkuasaan langsung..duit nak , keja tak buat.
Apa2 pun , dah masuk ari ketiga dah puasa ari nie, Alhamdulillah posa aku menten. Anak aku cakap dier puasa tapi makan, tapi bila suruh makan dier marah la pulak..betul2 buat aku geli hati. Time nak berbuka, kalau dier makan dulu, dier cakap dah masuk waktu. Aturcara bulan puasa nie, Jumaat nie ada majlis berbuka puasa dengan State Secretary di Dewan Majlis Islam yang baru. Yes ada lah pesta makan nanti..
Aku nie bukan apa, sajer jer nak release stim nie..so taklah marah2 kan..Sekali lagi untuk yang berpuasa, selamat berpuasa hendaknya..Nie lah time untuk orang2 yang chubby macam aku nie nak diet sambil beribadah. So until next time…

Saturday, July 30, 2011

Selamat Berpuasa

To all muslim bloggers...Salam Ramadan Al-Mubarak. Semoga puasa kita akan diberkati Allah s.w.t.

Thursday, July 28, 2011

Mari Makan Lagi...

Jumaat lepas , satu majlis makan malam penghargaan dari pihak SAINS untuk ICTU. So semua la warga kerja ICTU di jemput hadir . Seperti biasanya, aku pasal makan never say no..hehehehehe. Juga ada jugak cabutan bertuah untuk malam tersebut dengan hadiah utamanya Ipad2 16Gb 3g. Wasehhh…memang terbaekkk punya hadiah. So semua la pasang niat mau menang itu Ipad termasuk lah aku yang bukan kaki gajet nie. Yelah dah benda tu nak di beri percuma, sapa tak nak. Dan seperti biasa jugak lah, kalau bab cabutan bertuah yang aku jarang2 dapat bertuah, untuk ke sekian kalinya aku memang lagi set pinggan mangkuk..( sampai bini aku cakap aku muka mangkuk sebab tu selalu dapat benda alah nie..) . Rahim the lucky person yang menang Ipad, dah la dier baru beli satu beberapa hari sebelum. Murah rezeki wa cakap lu..
Then sapa la buat dajal cadang nama aku nyanyi satu lagu, aku tak kisah la bab “menyumbang” suara nie, tapi at least bagi la salam dulu. Lepas aku nyanyi , siap ribut pulak malam tu..hahahahaha. Memang “sumbang” betul suara aku. Tapi aku tak kisah, for fun beb….
Some pictures to share…




Friday, July 22, 2011

Aku berjalan..

Dalam aku ronda2 kat KL, aku terjumpa la dengan lukisan2 grafitti. Aku memang suka tengok lukisan grafitti. Masa aku naik monorel nak pegi medan tuanku stesen, ada satu bangunan nie yang dah tak guna , aku tengok banyak lukisan grafitti kat sana yang lawa2..tapi takder kesempatan nak singgah.
Few drawing yang ada dekat tempat aku tinggal, aku sempat ambik. Not a perfect art but still there is a beauty for me..





Aku juga suka dengan tattoo design, aku sempat ambik gambar dengan couple dari Jerman nie, kedua2 nya penuh dengan tattoo kat tangan dan kaki..


Masa kat bukit bintang hari tu pun jumpa mamat yang jadi statue kat sana, dua orang nie pernah kuar kat majalah 3 dulu, disebabkan kalau nak ambik gambar bayar RM2 dengan diaorang dan aku malas betol nak bayar ( memang tak sporting aku nie...)..kawan aku ambik gambar aku dari jauh, aku berdiri jauh sikit dari dua mamat nie..hehehehe


Tuesday, July 19, 2011

Aku di sana..Anfield, Bukit Jalil

Bila aku dengar Liverpool mau datang, dah tertanam dalam hati aku akan ada di Bukit Jalil. dan itulah yang terjadi...YNWA...best giler beb...tak sangka lak yang aku dapat tengok feveret team aku main depan mata.

First thing aku buat bila landing KL, pegi Pavillion. Geng aku cakap kat sana dah jadi Anfield. Kat Entrance Pavillion , dier buat benda nie...rasa macam masuk Anfiled lak aku hehehehe


Kat dalam aku jumpa nie, tak lepas peluang punyer...


Lepas tu, aku kena lak check in. Aku stay kat Anjung KL. Steady jugak tempat nie. Untuk 3 ari, aku bayar RM 100. Mat salleh banyak kat sini...



Wish aku boleh upload banyak gambar, tapi takder kesempatan..just a few to share..


Friday, July 8, 2011

Holiday aku..summary nyer..

Dah abis dah cuti aku n the family. Lima hari di KL, aku rasa anak aku dah cukup puas, aku bawak dier main kat Berjaya Times Square n Petrosains KLCC. Aku rasa yang paling dier enjoy mesti kat Times Square. Bini aku lak, dier ader rasa kureng sikit sebab tak sempat nak shopping tudung dier banyak2 giler. Untuk aku, semua ok. Memang exercise giler aku masa kat KL. Ye la jadi tukang angkut barang, angkat anak aku, angkat stroller dier..keluar muscle perut aku…Kena lak time pegi time Sales giler2 kat sana. Discount sampai tahap 80% pun ada, aku tak lepas peluang angkut baju banyak2, anak aku la paling untung sebab aku n bini aku banyak beli barang untuk dier. Bini aku siap angkut kain kat Jln TAR, tudung n baju kurung siap.
Aku dah hilangkan kerinduan aku nak lepak makan kat A&W..rindu beb layan rootbeer+float diaorang. So memang dah lepas gian giler la aku. Aku siap pi pekena nasi kandar kegemaran kue kat food republic. Pi bantai Nando’s. Pegi ke tempat2 nostalgia macam Pertama, Sg Wang, BB plaza..tempat port kue masa dulu2. Time pegi Sogo, aku rasa bini aku kat dalam dunia dier sendiri ( dunia wanita ), apa taknya dikelilingi oleh handbag2 yang lawa2 plus discount yang amat mangabur matanya hahahaha…
Stay aku kat Grand Millenium, boleh tahan jugak. Tapi yang spoilnya banyak Pak Arab time tu. Aku takder lah masalah sangat kat diaorang, Cuma masalah timbul bila aku tersama lif dengan pak arab yang ketiak hangit. Cipet betul..hijau biru muka aku senak tahan nafas..badigol punya pak arab muka hensem ketiak hangit. Munkin dier tak tau fungsi deodorant kot. Satu lagi yang tak best, pemandu2 teksi. Mentang2 la pak arab banyak time tu, tak nak ambik local. Ambik pun dier cas mahal giler. Berlagak betul pak teksi kat area bukit bintang tu.
Time balik Kuching memang cabaran, ye la bag ringan pastu jadi berat cam batu, tambah lagi dengan extra hand luggage, keluar lagi muscle perut aku pehhhh…nasib baik tak overweight sangat.
Overall, best sebab cuti ngan wife n anak aku. Until next time..tunggu anak aku besar sikit n dah boleh teman mak dier beli belah..




Monday, June 27, 2011

10th Anniversary Dinner..


The annivesary Cake..nyaman oooo



Pada malam Jumaat yang lepas, Opis angkat aku menyambut ulang tahun yang ke 10 penubuhannya. So satu majlis jamuan makan malam diadakan secara sederhana di Pullman untuk meraikan ulang tahun tersebut. Aku baru 2 ½ tahu jerk at unit nie. Aku ada a great boss, down to earth punya orang, memang gua suspect ngan dier.
So, majlis makan malam tu juga mengucapkan selamat tinggal kepada salah seorang orang lama ICT yang akn terlibat dengan pertukaran pekerja dengan kerajaan persekutuan untuk 2 tahun dan akan bertugas di Putra Jaya.
Memang enjoy banget malam tu, gua jadi emcee. Lepas tu lak bertukar jadi penyanyi, salah seorang “penyumbang” suara malam tu. Aku bawak 2 lagu, Slumber( OAG ) & cant buy me love ( beatles ). Saja jer aku layan2 nyanyi, setengah dari diaorang memang talented, ada bakat menyanyi.
To my Opis angkat, Hepy 10th Anniversary.

Aku tengah get ready untuk me"emcee"










Thursday, June 23, 2011

Release tension …….

Lepas habis presentation kat kelas tadi perot gua jadi lapar tak tentu arah. Terus gua 'drop-by' kat sebuah kedai jual roti canai berhampiran kelas.
Pelayan kedai roti canai yang berbangsa mamak ambil order gua berupa roti canai 2 keping banjir dan kopi 'o' ais.

Selesai urusan nafkah perot, gua ternampak satu dua kutu main laptop dari tadi, gua syak kedai mamak ni ada menyediakan perkhidmatan wifi secara free.
Sebagai customer, gua rasa ada hak untuk guna wifi kedai roti canai tersebut secara free juga. Laptop di start-up dan wifi di carik. Tetiba laptop gua prompt
satu window tanya password..

"Dey mamak, sini kejap" Gua memanggil mamak dan melambai tangan cara macam nak tanya soklah susah-susah kat lecturer dalam kelas.

"Yes boss?"

"Sini wifi aper dia punya password?"

"Ooo fast-wood kalu, manyak shinang.. boss masuk sana wifi...sudah ka?" pelayan kedai roti canai mengarahkan gua masuk wifi sampai ada prompt
window mintak password.

"Ok mamak, sekarang you bagi apa password"

"Ok boss amik ni arr... saya cakap satu kali boss terus tulis sana ...dia punya fast-wood 'tajupakalee'" Style mamak tu bagi password kat gua macam
nak bagi dadah, siap cakap slow kat tepi telinga.

Gua pun cekal menaip di ruangan password 'tajupakalee' dalam hati bercakap jugak "Giler susah password mamak ni... tinggi bahasa digunakan.
Lantas gua tekan 'OK'

Ting..tong.. laptop canggih gua prompt lagi window tulis 'Password error!'. Hati gua dah start panas, mentang-mentang gua makan roti canai
ajer 2 keping, takkan password pun tak leh nak bagi. Terus gua memanggil balik mamak tadi yang tengah sibuk amik order kat meja depan pulak.

"Dey tambi, betol ke you punya password. Tak boleh lah!!! main-main lah you!"

"Butol lah boss, sini tempat fast-wood musti 'tajupakalee'. Tak boleh tukar"

"You tengok sini saya tulis arrr 'tajupakalee', sekarang saya tekan 'OK'.. haa you tengok salah lagi" Gua tengok mata mamak tu tepat2
sebagai tanda marah, mamak tengok mata gua sambil geleng kepala.

"Boss, lain kali saya cakap satu kali you dengar baik-baik.. saya sudah cakap itu fastwood 'tajupakalee' you dengar arrr 'tajupakalee' dia punya
tulis ini macam'taju, taju, taju, taju'. You ada sekolah ka?" Celaka betol mamak ni, boleh tahan gampang ayat dia.

Gua terus tekan butang 'shutdown' sambil cakap "tak per lah mamak, lain kali lah gua datang pakai lu punya wifi. Lain kali sebut betul-betul
'tujuh empat kali' boleh tak?"

Monday, June 20, 2011

Baikkah aku sebagai kawan..

Selain daripada family aku, satu bahagian hidup yang amat penting bagi aku adalah kawan2 yang aku ada. Sebab utama aku ada akaun FB, truly to get in touch with long lost friends ( selain dari main game  ). Bukannya aku busy body ka apa ka, aku cuma nak tau pa keadaan diaraong, sakit ke bagus ke..sebab aku selalu tertanya2 pa diaorang buat, apa aktiviti. Selalu jugak tertunggu2 panggilan atau jemputan dari kawan2 lama nak pegi lepak , main bola ke, or dok waterfront layan mata ka tapi selalunya takder. Mungkin semua sibuk ngan kehidupan barangkali.
Tapi beberapa kejadian yang berlaku semenjak dua menjak nie, buat aku terfikir. Adakah aku seorang kawan atau telah menjadi seorang kawan yang baik. Bini aku selalu cakap, aku jer keep on wondering apa diaorang semua buat but do they the same? The latest, satu kejadian tu yang aku dapat tau, it hurt me a bit. Seem they truly forget about me…tapi dalam hati aku cakap tak per tapi bila satu kejadian yang meilbatkan seorang kawan yang aku anggap my truly best friend, it really hurt me deep inside. Dia dah cakap reason dier, aku paham, sapa cakap aku tak paham. Tapi satu tindakan yang bagi aku a bit harsh, without letting me know about it. Dan yang dier cakap berlainan dari apa yang dia bagi tau kat aku. Betul2 buat aku berfikir. Aku dah tau dier dah lama dah, infact dia boleh cakap apa2 je kat muka aku , aku akan paham tapi tindakannya yang aku sedari baru2 ini memang mengecewakan. Dia ada banyak masa untuk bagitau aku tindakan yang dia buat tapi tak pernah nak cakap. Semua bermula dari orang keliling aku yang bagi tau, aku sangkal semuanya berdasarkan apa yang aku dimaklumkan sebelum itu, jadi aku tak percaya semuanya sehinggalah aku periksa sendiri, which is true. Damn …how can it be.
Aku dah tak marah lagi dengan dia, Cuma aku terkilan dibuat macam tu..truly it really hurt me deep inside.
Kawan baik, kalau kau baca entry nie..paham2 je lah k…

Friday, June 17, 2011

Majlis Tilawah..malam nie penutup..

Majlis Tilawah Al-Quran ke 54 dah pun nak abis, malam nie keputusan akan di umumkan. Untuk 4 malam gua berkampung kat Dewan Majlis Islam yang baru. Paling best memang la malam tadi, sebab dapat tengok dua2 johan menunggu qari & qariah memperdengarkan bacaan. Memang sedap, taranum bagus n suara yang merdu. Yang suweynya, ada la penonton yang datang tengok, bukan nya nak hormat orang baca Quran, siap dok sembang dari mula dier dudok kat kerusi sampai la nak habis. Aku tau la aku tak boleh nak kawal orang, tapi kita semua kan dah dewasa, so paham2 je lah, kalau nak borak pun kasi itu volume down sikit. Satu lagi kes, ada sorang warga tua nie, dier memang tangkap khusyuk bila dengar johan menunggu bagi peserta laki nie dok baca, aku pun kira tangkap layan jugak lah. Cuma yang spoilnya bila dah abis bacaan tu, warga emas nie siap angkat tepon call kawan dier kali. Dengar suara yang agak nyaring la dier tanya, ada ko tengok orang ngaji tadi and entah apa2 lagi lah. Aku dengan orang sekeliling dier senyum jer tengok telatah orang tua nie.
Cuma kehadiran malam kedua agak mengecewakan. Dewan agak lengang atas alasan hujan lebat. Hmmm itulah manusia kan, diberi sedikit rintangan dalam kehidupan dah siap ada alasan, hujan tu kan rahmat, tak baik buat hujan tu dijadikan alasan. Dugaan kecik je tu kalau nak banding dengan keberkatan yang kita dapat bila dengar orang baca Quran nie. Ye lah, tu la manusia kan? For sure atas alasan nobody perfect kan?
So, projek seterusnya..Green Lantern…yeeeehaaaaaaa…

Monday, June 13, 2011

My weekend..

Aku rasa hujung minggu aku kali nie paling happening la. Aku alami 3 persitiwa yang berlainan situasi untuk 2 hari nie. Yang first, masa aku n family makan kat Spring on Saturday morning, aku tengok couple gaduh. Ingatkan betul punya couple, rupa2nya pondan n bfren dier. Aku n yang lain mula tak perasan, tapi bila couple nie sampai kat depan The Spring nie, kat area Secret recipe. Si “makwe” siap main tunjuk2 muka budak laki tu, memang Nampak bengang la budak laki tu, then si pondan tu nak masuk dalam Spring, so balak nie ikut dari belakang, ingatkan nak follow masuk ke dlm, rupa2nya bila dier sampai sebelah pondan nie, dier siap pergi tarik rambut pondan nie bawak keluar n peluk leher pondan nie. Fuhhh…mengalah citer Tragedi Oktober wa cakap lu. Siap la diaorang dua tu perang mulut. Tapi yang bestnyer dalam kejadian perang mulut nie tengah panas, si pondan nie siap sempat nak mintak rokok sebatang dari budak laki tu, selamba jer budak laki tu bagi n lite the fire…then sambung balik gaduh. Aku memang blur tahap gaban peringkat 12. Alih2 pak guard terpaksa leraikan couple nie then diaorang blah pegi seberang jalan. Tak tau apa jadi pastu.
Yang kedua, aku minum pagi kat Planet Sambal. Ye la aku dating sana nak ilek2, minum pagi dengan tenang. Alih2 aku bengang disebabkan oleh owner Planet Sambal nie aku rasa yang dok lecture staf dier. Tau la staf u ada buat hal, tapi put priority to customer dulu la. Sebab owner dier nie sibuk nak check sapa dating n tak dating, nasi lemak bini aku yang simple hamper 20 minit nak tunggu. Kalau nak marah staf pun, bawak la masok opis woi. Ye la tak baik marah staff depan customer. Dari dier sibuk nak periksa sapa staf yang tak turun time tu, baik dier tolong siapkan pesanan customer pastu baru bantai staff dier kat dalam opis. Tak der kesedarn sivik langsung boss nie…
Yang ketiga, kenalan bini aku mati lemas kat kolam MASJA. Kesian aku dengar kisah nie. Ye la , umur muda lagi. Mati lemas sebab arwah nie berenang nak ambik bot control dier kat tengah kolam. Ye la, dah nak ajal kan. Kesian jugak bila dengar anak2 arwah nie sumer masih kecik. Kawan yang temankan dier masa kejadian lak tak tau berenang. Al-fatihah untuk arwah, semoga di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman..Amin.

Tu la kisah ujung minggu aku..hmmmmmmm

Friday, June 10, 2011

The news..

Ada tengok berita TV3 semalam? and dah baca akhbar hari nie? satu dari topik pasal CM Sarawak sedang disiasat SPRM. Dan kerajaan Switzerland dah pun beku kan aset CM di sana.
Boleh dikatakan berita ini antara yang ditunggu oleh pihak2 yang ingin menjatuhkan beliau. Tapi bagi parti perintah sekarang , memang berita buruk menjelang PRU 13. Really bad news for PM kita sekarang. Pendapat peribadi aku, Tuhan maha kaya, Dia akan beri kuasa kepada siapa yang Dia kehendaki, sekiranya menjalankan tugas dengan amanah dengan kuasa yang ada, mungkin kerberkatan diberi dengan kuasa yang berkekalan tapi bila sudah melencong, maka Allah akan menarik dan memberinya kepada siapa sahaja yang Dia kehendaki. Bukanlah aku atau orang lain yang akan kena jawab dengan Allah bila tiba hari perhitungan kerana setiap pemimpin akan ditanya bagaimana mereka menggunakan kuasa yang di beri kepada mereka.
Tapi yang penting bagi aku, semoga negeriku Sarawak akan kekal aman dan makmur dalam masyarakat yang berbilang kaum.

Amin...

Tuesday, June 7, 2011

Holiday n Double parking laaaaa....

Akhirnya sampai jugak hajat aku nak cuti ngan family. Tiket dah beli, otel dah booking. Thanks la untuk bini aku, Pn Emi sebab sudi ator semuanya. Yang paling happy semestinya my little girl, Aleeya yang asyik2 cakap dier nak naik kapal terbang. Ye laa kesian jugak tengok dier asyik2 antar aku or bini aku kat airport bila kita orang pegi travelling outstation. This time turn dier la pulak..
Mana aku nak bawak dier pegi kat KL tu pun dok tengah pikir lagi nie. Petronas KLCC pusat sains dalam senarai dah, Sunway Lagoon tengah dok KIV. I-City, dalam perancangan jugak sebab masalah utama nak balik KL nanti lak takut xder transport kea pa ka sebab dier bukak dari pukol 7 mlm ke atas. Tu la tengah2 dok surf internet nak carik tempat best untuk bawak budak2 nie..
Korang dengar Hitz.fm tak? Kalau korang dengar mesti ada dengar iklan pasal double parking tu kan..aku kena admit yang kes double parking kat Bandar Kuching nie memang malampau. Ye lah kalau dah Hitz Fm perasan, apatah lagi orang2 yang dok dating melawat Kuching kan, aku selalu jumpa kes2 double parking nie kat shopping kompleks, kat pasar minggu, just nak mention satu dua tempat la…
Aku memang hairan tahap gaban, tak pandai masuk parking ka diaorang nie, ingat dier sorang je ka nak guna parking nie. Bodoh sombong betul la manusia macam nie, ingat kepentingan sendir jer. Kalau aku aku pihak PBT, sapa2 yang parking double petak cam nie, kunci je tayar diaorang n biar diaorang bayar kompaun. Padan muka…

Friday, June 3, 2011

Pa kaitan Gay & POTC..?


So, aku dah tengok Pirates of The Carribean part 4, pendapat aku la kan..mengecewakan. Tak dapat na lawan part 3 & 2 yang memang best giler wa cakap lu. Kalau aku tengok the 2 siri terakhir POTC nie, dari mula sampai akhir aku kena adrenalin rush. Kalau bagi markah penuh dari 10, aku bagi 5 jer. Penantian aku agak mengecewakan. So the next in line will be Green Lantern on 16th June & X men yang baru jer main semalam.
Abis jer citer nie pulak, aku memang ler kena buang hajat, so masa kat toilet MBO nie, aku terjumpa la tulisan pedajal yangtak boleh tengok dinding toilet bersih, so dier siap buat iklan la pulak, yang pasti nya yang buat iklan nie gay.


Siap bagi no tepon dier pasal nak jual lubang buntut , ntah apa2 jer manusia zaman sekarang nie. And speaking of gay, aku tengok lesbian pun dah makin berani buat iklan diri kat laman social, especially yang aku tengok kat Tagged. Siap dengan moto, for girls only..orang laki tak layan..pehhhhhhhh. Dunia akhir zaman dah nie..

Jadi, apa kaitan nya Gay & POTC? dua2nya sucks..( POTC kali ie je lah )..

Cuti pun dah abis, hari nie pun dah masok kerja, opis memang lengang giler sunyi sepi sampai aku nak buang kentut angin pun tak boley sebab orang boleh dengar hahahahaha ( korang bayangkan lah betapa sunyi nyer opis aku hahahahaha )..
Holday tengah under planning, hopefully kali takder aral yang melintang..Amin..

Monday, May 30, 2011

Kungfu & Selamat Hari Gawai..


Hujung minggu lepas aku pegi la dengan bini & anak kue pegi tengok Kungfu Panda 2. Anak aku memang tertunggu2 citer ni nak main kat wayang. Apa yang aku dapat cakap, memang lawak giler citer Kungfu Panda2 nie. Dari mula sampai akhir, memang ada klas. Anak aku memang terbahak2 ketawa. Aku pun joint sama ketawa besar dalam panggung tu. Memang berbaloi la aku bayar tiket untuk tengok citer nie. Kalau aku ada 10 ibu jari memang aku akan beri semua thumbs up untuk citer nie. Karekter memang hidup, kena la pulak penghayatan watak Po oleh Jack Black memang best. Hidup giler wa cakap lu.
Bila dah tengok citer nie, aku masih lagi terlepas 2 lagi citer, iaitu Pirates of The Carribean dan Kongsi. Entah bila la ada kesempatan nak tegok,harap2 masa cuti Gawai nie aku sempat tengok 2 citer nie. Itupun kalau ada kesempatan, sebab banyak jugak jemputan majlis kahwin masa cuti Gawai nie, mula dari 1st June sampai la 5 haribulan, penuh wa cakap lu. Then my big boss buat rumah terbuka Gawai on the 1st day of Gawai nanti. Mesti pegi punya nie.
BTW, aku nak ucapkan selamat Hari Gawai untuk yang menyambut Hari Gawai. To Big Momma aka Tia, and Coffee Girl ..tak buat open house ka????...

Thursday, May 26, 2011

i love them so much hahahahaha

video

The hunt of Mi Kari Continues...

Pemburuan aku untuk mi kari terbaik punya di Bandar Kuching tak pernah berhenti. Selepas sekian lama aku tak jumpa tempat2 baru yang jual mi kari, so beberapa hari lepas aku pergi ke tempat makan ini, WAS Catering. Aku tak tau pun tempat ini ada jual mi kari walaupun aku memang tiap2 hari lalu kat kedai makan nie, selalu jugak aku tengok sesak. So ari tu entah macam mana teringin la pulak nak makan kat sana so just drop by. Bila aku masuk, aku tengok ada satu stall yang jual mi kari. Berbunga2 rasa dalam ati aku, without second thought aku terus order ini mi kari. RM5.5o satu pinggan. Kandungan makanan nie ada daging, ayam, cucor ( betol2 rangup ), ada tauhu, ada tulur ( telur ) 1 biji. Bila sampai kat depan aku, aroma bau kari cepat2 membuka selera aku, dari bau jer aku dah tau yang aku akan tangkap layan dengan mi ini. Suapan pertama ke mulut membuktikan hidung aku betol hahahahaha…memang layan wa cakap lu…pastu aku toksah citer lahh…licin pinggan aku …
Yang pastinya, akan ada kunjungan susulan selepas nie hahahahaha



Inilah rupanya mi kari yang telah menawan kalbu aku..

Friday, May 20, 2011

Ntah apa2 lah...



aku nak cakap aper pun tak boleh. Takkan ler pempuan kat opis aku di cawangan simpang tiga nie ilek2 ajer buang tuala dier kat toilet sampai kena buat notis camni. Nasib toilet pempuan nie tingkat 2, jarang2 orang luar tengok..

Wednesday, May 18, 2011

Go Blad II.


Minit2 terakhir aku bersama dengan rambut gua


This is me, selepas aku botakkan kepala untuk acara . All for the good cause.
Banyak jugak orang yang ikut acara nie, perempuan pun tak terkecuali. Kutipan derma tertinggi di buat oleh seorang wanita, berjumlah RM45k. Aku tabik spring kat mem nie, dari mana dier carik semua sumbangan tu. Walaupun sumbangan dari pejabat aku tak lah seberapa, setengah ribu jer, aku kira bangga jugak la dapat menyumbangkan rambut aku untuk tolong kanak2 yang sakit kanser ini. Just a few photo yang i nak share..


Dalam proses ...

Presiden Persatuan Kanser ( kalau tak silap aku la..)


Perempuan nie la yang kutip the highest donation untuk Bahagian Kuching around RM45k



Aku nie sebelum, semasa dan selepas, wife & anak aku give full support...

Walaupun upacara ini dah berakhir, tapi mereka akan buat satu lagi program di atas permintaan khas yang akan diadakan di bandar Kapit.