Tuesday, September 28, 2010

Aku mengantuk semacam Garfield...huahhhhhhh....


Dah dua malam berturut2, aku kena jadi pak guard kat kawasan perumahan aku, sebabnya orang yang kerja ngan kitaorang tak dapat datang kerja pasal anak dier masok hospital kemalangan. Jadi dah 2 hari aku tak cukup tidor..hasilnya…time tengah hari mata aku akan jadi mengantuk bangat. Hari pertama aku sempat tidor 2 jam, ingat dapat cover malam tadi, check2 tak boley lah pulak, kenak duty gik, sempat tidor 1 jam jer, ingat kan lepas tu boleh tidor balik, tapi mata kue bikin hal tak boley nak pejam.
Kalau time aku masih muda sikit, setakat berjaga malam no hal punya…tidor sejam dua perkara kecik jer. Semenjak dah masuk era 30-an nie mata aku manja sangat. Kalau lah aku dapat pejam kan mata untuk setengah jam jer tengah hari nie mesti dah cukup layan bagi aku. Mintak2 sofa set aku sempat take over sebelum orang lain ambik nanti. Bercerita pasal tidor atas sofa, time kue zaman remaja dulu, sofa kat rumah kampong kue memang dah jadi tempat tidor tetap. Walaupun aku ada bilik kat tingkat bawah, tidor atas sofa depan TV jugak yang best.
Malam nie, belum tau lagik samada kena on duty lagi ke tak…hopefully dier dah boleh turun keja. Kalau setakat 2 malam tak cukup tidor, aku boleh layan ..tapi kalau malam nie kenak gak duty…terlebih sudah nie.
Or mungkin lepas nie, aku pegi pekena kopi paling kau punya…Starbuck bermain dalam kepala kue nie…atau pun pegi pekena kopi local kat kedai kopi nanti…aduhhhhh mengantuknya…

Tuesday, September 21, 2010

Cakap2 lepas Raya...

Aduhhhhhhhhhhhh....lemah rasa badan , lepas cuti panjang tok. dah lah baruk turun keja alu pegi attend meeting. Memang sah, kepala otak aku lembab. Mood pun masih belom naik gik mau buat kerja. 2 upcoming task dah nunggu, pegi Mukah & preparation for WBM ramah tamah Aidilfitri at the Old DUN on the 5th of October. Pehhhh....cabaran benar rasa mok mengangkat mood kerja tok.
Nasib baik masa before cuti aku sempat menghabis semua kerja2 kue. So tak lah banyak sangat yang terbengkalai. One thing yang best bila turun kerja lepas raya tok, melihat kepada staff2 wanita...fuhhhh semua bergaya turun kerja pakai baju Raya...cayalah beb.Macam2 color ada hehehehehe...
Another thing, masa aku kat dalam lif tadik, aku ter'over' heard lah these 3 ladies chatting to one another, dia orang cakap lah( discussion perempuan u all tauk jak lah ) tujuan sebenar diaorang pegi to rumah rakan sekerja nya semalam, bukan nak jalan raya but saja jer nak tengok rumah teman sekerja diaorang tuh...
Bahaya jugak kaum wanita nie, ada ka patut nawaitu jalan ke rumah nak tengok rumah jer bukan nak mintak maaf...fuhh dasat2...
Apa yang aku dapat belajar dari sini, hati2 bila kawan sekerja pempuan datang rumah..hehehehehe...

Tuesday, September 14, 2010

Aksi c kecik ku masa ari raya


Tahun tok, nya dah jadi camera man....satu pencapaian...




Tok, masa nya yang paling nya suka, gambar ngan semua cousin n minum air menet



This one, nya jadi model ...

Monday, September 13, 2010

Culik, pukul , bunuh & bakar...

It is confirmed...di sah kan yang empat mayat yang ditemukan di Morib, mayat mendiang Sosilawati & the group, al-Fatihah untuk kesemuanya...the sad thing, darah mereka tumpah di bulan haram umat Islam, Ramadan. The culprit...very well educated lawyers...damn fucking lawyers who knows every much detail about law. What are those guys thinking about...That they can escape the law?
After Altantuya, this is the most high profile murder case that really attracts my attention. Semestinya a sad ending for the most successful businesswoman in Malaysia. There’s an old saying “ sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga”. A report says that this bunch of lawyers also involve in 4 others murder cases. Guess they become addicted in killing a human being.
What a world has become today, when we should become more civilize instead we become more cruel..
My deepest sympathy to Datuk Sosialawati’s family…semoga rohnya di cucuri rahmat…

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya AidilFitri 1431 Hijrah

Assalamualaikum to all Muslim bloggers and kawan2 yang membaca my entry kali ini.
I wish a very Happy Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin sekiranya tertypo, terkomen lebih and apa2 je yang korang rasa lebih...ikhlas dari kue n famili..

Selamat Hari Raya Aidil Fitri ...

Thursday, September 2, 2010

Nikmat Hari raya dah terbayang2...

Dudok kat opis time nie, layan lagu raya, especially nya lagu Saloma. Sungguh2 mengasyik kan. Dah lah kue demam, sakit tekak lagi..dekat2 nak raya body kue bikin hal tapi takpe…dugaan. Kepala lue tengah imagine lemang, ketupat, ayam masak merah..
Biasa lah nak, time dekat2 raya menda2 tu semua nya dapat kue makan kat umah jer, tak payah sibuk2 nak gi kedai carik. Bukak tudung saji, gerenti ada punyer beb. Feveret aku memang lah lemang, tapi style aku makan lemang nie, kue rasa ada unik sikit dari orang lain. Aku suka kuah ngan kicap, untuk lebih khususnya kicap Tong Nam. Botol kicap nie aku dah kenal sejak azali lagi. Kalau ninja turtle ikut cerita kat TV tu cakap, ayat pertama yang diaorang sebut adalah pizza, aku pulak , ayat pertama yang aku sebut adalah kicap nie hehehehee…apa2 pun layan sungguh kue makan lemang cicah kicap nie, kasih kuah lebey sikit, biar masin…fuhhhhhhhh..mak mentua lalu aku boleh buat dek tau…Ketupat pun aku bantai ngan kicap nie, tapi kalau ketupat nasik tu, gua boh layan. Senang cerita, asal kan pulut jer , kue bantai.
Untuk memudahkan korang meng'imagine' , aku uplod sekali gambar ketupat, lemang & kicap tiong nam ( aku pinjam gbr kicap nie from one of the blogger, ya sama minat kicap nie macam kue jugak )...

Inilah kicap yang menjadi pujaan kalbu kue...sedap wooo