Thursday, July 29, 2010

video




Lagu tok sentiasa nyuruh aku rasa muda, this type of music selain daripada zikir
layan ;

Wednesday, July 28, 2010

One tune sysmotic ..ada kaitan ngan FB aku laa...



Sejiwa Senada di Betong pun dah abis. Kepak nya kan main jak lagik. Driving balit ke Kuching sik berasa 3 jam setengah jak dari betong . Sampei2 alu makan di McD, arghhhhhhhh…..pekena ngan Double Cheese Burger…..gian woo…sik sangka pulak aku macam ya. Yang paling best nya bila dah sampei Kuching ya, mood ya…masih mood travelling, agik nok berjalann rasa nya kata urang kertan cepat gilak sampei, bingung weh….
Yang best nya, penat nya baruk terasa duak tiga ari selepas event. Nak po namo nya jang….(phrase yang selalu di gunapakai oleh kawan ku di Betong). Dah driving motor gear auto,balit ke rumah driving manual , pandei sik ada connection otak aku ngan kaki…lawak ada jak..rasa baruk pandey embak keta jak rasa nya…semua sik cun…Next location will be Sarikei which will be next week and kue sikkan terlibat ngan program Sarikei, nasib bait….but Kapit, Mukah, Sri Aman..aku akan terlibat . Jumpa2 di sana ya …

Sunday, July 25, 2010

Sejiwa Senada for Betong

Sudah seminggu aku berkampung di Betong. Aku tinggal di PSPD Layar Betong, terima kasih di atas jasa baik En Hamsein Attar kerana sudi nyuruh kamek urang diam di sia. Mun sik every night lah terpaksa drive sejam pulang ke Sri Aman. Penat wooo...dah jak sehari suntok di tapak pameran, mun mauk gik drive another hour to Sri Aman, memang penat.
Happening lah juak event di Betong tok, meet lot of old friends here. Esok dah mauk pulang Kuching, sik sabar juak rasa nya tok nok pulang. Boleh lah rilek2 sikit di Kuching lak.
So today last day of the e-peraduan, bertahan...
And aku jumpa the best teh tarik peng in Betong di kedey makan JR nama nya...layan pok..cuma sik dapat uplod gambar jak k show sitok...

Sunday, July 18, 2010


Pakei ngilang boring petang minggu, so aku ingat mok layan cerita pas donlod, Repo Men. Nang best, lamak aku sik layan cerita best macam tok. Dari 10 aku berik 9 lah, coz nya nerik aku indah. Bila kitak orang tengok, baruk kitak orang paham apa yang aku maksud, ending nya sik seperti yang di gambar kan tapi best…Cerita tok, aku boleh consider cerita yang memerlukan full konsentrasi, mun sik, ilang jalan cerita. Aku suggest kitak orang pu ntengok juak

Monday, July 12, 2010

The end of World Cup Fever

SPAIN/ESPANA/SEPANYOL apa2 pun panggilannya…mereka dah jadi juara bolasepak dunia wahahahahahahaa…Mula Piala Eropah and then Piala Dunia…memang canggih hehehehehe. Aku poadah ngan bini kue, yang ada pemain Liverpool dalam skuad Piala Dunia ya hahaahha. Memang sik sia2 aku berjaga, game yang nyuruh napas aku sendat jak, ingatkan Belanda akan score bila Roben ya dapat melolos dirik, nasib bait si Cassilas ya ada..Kembang mata ku tok sik cukup tidor 2 hari tok, mula2 tengok game 3rd and 4th placing yang sik kurang menarik nya. Respek kue ngan Uruguay, eventhough ketinggalan, masih lagik molahh attacking football. Ya baruk best.
Au sepanjang Piala Dunia, facebook aku nang menayang jersi Sepanyol jak. Sik rugi hehehehhehe…tumpang lalu Germany, Argentina and England…aku rasa peminat di Sepanyol time tok nang living la vida loca aku rasa…TAHNIAH SPAIN

Thursday, July 8, 2010

Farewell..hmmm

Ari tok, dua rakan sekerja akan meninggalkan opis. Sedih la. Part farewell macam kue memang sik suka. But kita semua tauk setiap yang mula akan ada ending nya. So today will be the last day of Pn. Azlynda Jawawi, the one that I assist and now I’m taking over her task. Sorang lagik, Cik Nur Ameera finished her practical training at the the department.
Dalam sedey2 gitu pu, kue tetap gembira kerana SPAIN menang wooo beating Jerman 1-0….team kegemaran kue mara ke final Piala Dunia hahahahahahha….kue memang suka. Jerman main malam tadik pun macam orang baruk pandey main. They couldn’t plan anything to attack the Spain . Spain can make it 2-0 if Pedro just past the ball to Torress. Tamaknya dia huh.
Anyway..Piala Dunia Final, the first for the Spain…
Nampak gayanya abis tok kembali lah kehidupan to normal. Sikda gik apa2. The coming will be EPL and NBA jak lah to follow in sports…
The recycle of life routine..

Tuesday, July 6, 2010

Sik pernah kue terjangka, yang kerja kue akan jadi sebanyak ini, all the program yang dah di rancang oleh pihak gomen, memenuhkan jadual waktu yang yang semulajadinya memang dah pack. Sampei mok update blog pun kue sikda peluang. Banyak cerita pasal mok aku cerita, especially travelling ke Mulu. Good experience and lots of beautiful people, if you know what I mean. The Kenyah ladies are so lovely, wa cakap lu. Lemah lembut and very fair. The surrounding just nice, I’m speechless. It has been a very long time I didn’t enjoy myself with such view.
On the final day, kue sempat joint rombongan untuk melihat kelawar kuar dari gua. Memang best, I guess one of the line of bates that coming out from cave reaching about 3 kilometres, I assumed. A lot of pictures to share actually but I think I only manage to upload a few here.