Tuesday, June 22, 2010

In Mulu...best but banyak kerja ...

On duty...satu ayat yang menyebabkan aku sik ada masa untuk explore Mulu sepenuhnya. What a pity. Being at this such beautiful place, but stranded in the secretariat room, such a waste. Tapi apa boleh buat, dah tugas. Hopefully tomorrow will be less work. But i thing yang aku pasti, aku banyak ambik gambar.



Gambar mem k bikini pun aku ambik, and i mail it to a friend of mine hahahahaha..


One more thing that i notice, awek2 kerja sitok such as bangsa Kenyah, is very good looking. They have a very fair skin. And for those who love nature, tempat tok paling sesuai k lepak. The food for the last 2 days, boleh tahan, not that good but okay. I’m sharing my room with 2 more person. What to do since all the room dah occupied.
Will be leaving for Kuching on Thursday morning. So i still have another day to spend. I miss my Aleeya so much and my wife too. SIk sabar ada juak rasanya mok balit tok. Anak kue since kue selalu travelling tok, every time i call memang nya sikkan mauk kakar ngan kue. Macam merajuk jak nya...
Still thinking what to buy as a souvenier to bring back home...Apa ya...Till then..

Thursday, June 17, 2010

What...Spain kalah?????

Wa bengang oooo…Spain boley kalah ngan Switzerland. Apa kesssssssssssssss???????????? Dah lah aku feveret team Spain nie masok final jumpa Agentina. Macam ney boley kalah indah tok? Memang sah jabbulani ya nang soi….
Argentina ngalah Korea Selatan just now 4-1. Suspek gua ngan Argentina tok, tapi lagik lah suspek ngan Korea Selatan dapat nimbus gol Argentina. Korea Utara pun boley tahan juak, kalah tipis ngan Brazil 2-1.
Memang lah Piala Dunia kali tok penuh ngan kejutan. Sampei Portugal dengan pemain nya yang paling mahal di dunia gik cuma mampu seri ngan Ivory Coast. Pelik2 jak result kali tok…entah apa2…
NBA final kinek tok shifted to game 7, Lakers beat Celtic and tied the series to 3-3, so tinggal last game yang akan jadi penentu. This coming Thursday akan jadi penentunya. Mintak2 lah Boston Celtic boley menang…

Tuesday, June 15, 2010

Travelling oh travelling...

Just came back from Sibu for the Sejiwa Senada program. A success but not yet consider as a big one. Still have few things need to iron up before it can be call perfection. The tiredness still aching my body and yet another issue I need to look up at too. Nothing related with work but really need my attention. It has been destine to be my burden which I can’t run away from it. Family matters, the most important thing to me in this world. I have a great wife and kids that really understand me in other way, but I couldn’t show to them especially my wife how much I appreciate her companionship. I’m just being me.
What matters now, I do hope my nephew doesn’t give up on himself due to his surroundings. I try to call him just now but no answer. It gets me really worried about him. Sigh…….
Still, I’m so tired but couldn’t sleep well. Whatever it is, I wish my wife, my daughter and my nephew will be fine no matter what things come ahead….



NBA finals...The Boston lead the series after defeating Lakers yesterday...












My next trip will be to Mulu, will be there for 5 days. Well, never expecting this to come but another one great adventure to me. Best2..layan, but I’m not going empty handed as need to bring along 8 notebooks and a printer. A lot of stuff…can imagine how Mulu will look like, the weather and such, but as there was a saying, Jauh berjalan, Luas pemandangan…

Thursday, June 10, 2010

Piala Dunia vs NBA finals...

Well besok kue dah berlepas to Sibu, another program called Sejiwa Senada. A 2 days event at SK Perbandaran Bandar Sibu no.2 if I’m not mistaken. Yang bestnya, betol2 malam esok is first game for Piala Dunia….arghhhhhh. What the heck..memang yang pasti kue akan mengemas booth secepat yang munkin so that I will not miss the first game. Nasib bait geng2 pegi pun kaki bola. Sapa akan menang antara South Africa vs Mexico…do know yet…just wait n see…


For the NBA finals, Lakers beat Boston to leads the series 2-1, waduhhhh…kenapa lak Boston leh kalah tok. Dah la game 4 main rah L.A. Lakers pun tempat. Susah tok…mun Kobe Bryant dating heng abis cerita Boston. Apa2 pun my support goes with the Boston Celtics…go Boston.

Sukan yang aku minat duak2 main serentak dalam masa yang sama…nang layan

Wednesday, June 9, 2010

I'm the Penny Royal Tea

I'm on my time with everyone
I have very bad posture

Sit and drink Pennyroyal Tea
Distill the life that's inside of me
Sit and drink Pennyroyal Tea
I'm anemic royalty

Give me a Leonard Cohen afterworld
So I can sigh eternally

I'm so tired I can't sleep
I'm a liar and a thief
Sit and drink pennyroyal tea
I'm anemic royalty

(solo)

I'm on warm milk and laxatives
Cherry-flavored antacids

Sit and drink Pennyroyal Tea
Distill the life that's inside of me
Sit and drink Pennyroyal Tea
I'm anemic royalty

Sunday, June 6, 2010

Piala Dunia fever...

Lepas meeting majlis perkahwinan anak Usu Salim n Usu Sebot. Wahhhhhhhh….ada termasuk emosi juak hehehehehe…..tapi best. Banyak benar sedara mara aku yang berkumpul di sana. Nang best hehehehehe. Lamak sik molah kerja cam tok. Ya lah best nya di kampong. Walaupun tarikh kahwin masih jauh, lebih kurang sebulan gik, tapi ok lah kerana tugas dah di beri sama rata. Nang style. Rindok rasa nyawa.
Banyak lah aku jumpa , adik kakak yang mostly nya semua nya dah besar2, dah bekerja. Pandei rasa sik sabar juak ada aku tok. Sik pandey kue nok explain perasaan kue best bila kumpul rami2 cam ya. Next week Piala Dunia start, cun2 time aku mok pegi travelling waduhhhhhhh…aku dapat rasa yang Piala Dunia kali tok akan di menang oleh Sepanyol. Nang dah demam gila time tok ngan Piala Dunia. Tapi dalam kita syok2 ngan bolasepak tok jangan lah lupa ngan saudara2 kita di Pelestin nun yang menderita, tapi apa yang aku Nampak, tindakan Israel ya adalah a sign. Aku sik tauk sign apa, tapi aku rasa lah nya di kemuncak kekuasaannya…ya lah sidak nya loba gilak…tapi sik apa. Kelak akan ada askar yang akan merang sidak tok, just wait n see….adios…

Tuesday, June 1, 2010

Selamat Hari Gawai...

Happy Gawai to those who celebrate it and happy holiday. Wah nang bagei di landa garuda opis kue semalam. Sunyi sepi wa cakap lu. Malam tadik kue pegi tengok wayang, ya la since today holiday boleh lah berjaga time weekday. Tengok citer Prince of Persia. Pendapat kue pasal citer tu, sedikit mengecewakan dengan jalan cerita yang agak mendatar for me, langsung sikda adrenalin rush, no scene yang kue boleh anggap buat kue suspen. Tapi ini Cuma pendapat peribadi. Kalau tak percaya, pegi tengok sendiri.
Something happened lately yang kue sendiri x boley nak explain but betul2 mengganggu perasaan kue yang tenang ini ( eceh …) tapi not a good feeling but something. Something yang bagitau ada sesuatu yang terjadi, kita boleh rasa yang benda tu terjadi but kita tak boleh nak mendapat kepastian. Sesuatu yang kue rasa susah nak explain laaa…and kue rasa akan mendapat jawapan nya bukan dalam masa terdekat but ambik masa sikit . so kue kenalah bersabar until the time is come.
For this Gawai, got one invitation for open house. Anak kue dah sik sabar mauk pegi. Mari kita serbu rumah dia ramai2…
Baik sambung tidor laa macam nie….masa tengah tulis ni, bini n anak kue tengah layan berselimut depan kue tok, bagus kue join sekaki hehehehehe.