Wednesday, May 26, 2010

Wujud gik duhal...

Tersentak kue maca newspaper pagi tok tadik, pasal kes perhambaan yang berlaku di Malaysia tok. Apa kejadah nya benda tok boleh jadi…sungguh kurang sopan. Aku simpati lah pasal nya duak ya, lelah kerja bertahun2, gaji ngak jak seciput. Aku harap pihak berkuasa dapat tangkap the culprit ya. Siye betol sidak nya ya. Alih2, rupa2nya lamak juak dah sik update blog, keja mun di ekot2 nang sik akan abis.
Banyak hal juak jadi. Baru2 tok , baruk start main bol agik , padang besar. Yah…kembang paru2 aku embak berekot di padang besar, sik bait sik injured ibu jari kaki aku. Tapi yang best nya walaupun dah lamak sik main, SAINS FC boleh mencapai kemenangan yang membanggakan…well…what can I say….Next match malam tok main padang futsal lawan DID, then on Friday afternoon main di Bau, lawan Sporting Vision ( nasib biat bukan Sporting Lisbon ). Aku masih ingat last game main di Bau, team lawan memang nafas kuda aku rasa, tiup jak wisel nang sik berenti berekot. Yang aku masih ingat kamek urang kalah 11-0, ya baruk rasa trauma rasa..dah lah penat jalan jauh, kalah gik terok…terpaksa aku jumpa pakar kaunseling ( hehehehehe bulak ajak lah ). Next month aku , team kue akan main for Liga MPP, sik tauk kue main kah sik, mun main ok , sik main pun ok, I give full support for the team.
Nampak gaya , macam ada reuinion agik for Kuching Bloggers, macam mok join jak…maybe lahh…or mesti lah join…hmmm. Apa2 pun aku banyak kerjaaaaaaaaaaaa….

Friday, May 14, 2010


[ aksi bengang kue di opis ]






Hari yang membengangkan untuk kue ari nie. Sik pasal2 terbang RM300, spray keta urang kenak gesel tek. Sik pa, ada hikmah nya kali, munkin kue sendiri jugak yang lalai, or may be lupak baca bismillah before jalan.
Lepas tengok cerita Ip Man semalam. Waduh….bagus bangat compare to Iron Man 2. Cool jak Donnie Yen embak watak Ip Man. And more action pack than Iron Man 2. Now waiting for Prince of Persia, harap2 lah tidak mengecewakan kue. The last 2 weeks, happening gila alam kerja aku penuh ngan aktiviti. Terlampau banyak sampei banyak kerja tertunggak. Nasib bait no komplen dari para ACIO.
Pergi makan just now kat kantin di WBM, dah sikda food lain , order lah kue mee Maggie perencah ayam, dah padah jangan letak tauge coz aku alergik tahap gaban ngan tauge, di campur nya juak ngan tauge, bila dah salah polah, sikda courtesy nak molah baru, ilek2 jak nyuruh aku pun alih2 kan tauge dalam mee ya. Laaaaaaaaaa….munkin nya sik paham urang sik makan tauge, dah lah tauge ya berendam ngan air panas, kompom rasa nya dah meresap rasa air kuah mee. Arghhhhhhhhh langsung aku sik pat makan mee ya…apa lah nasib kue ari nie.
Bukan sekali duak aku order food, tukang polah ya sik betul macam nok di order. Aku sik tauk samada urang yang ambik order sik madah ngan tukang masak, or memang tukang masak ya just baca order sik maca apa yang customer mintak, masak terus. Sapa yang bersalah , aku pun sik tauk. Banyak juak dah aku gaduh bila part makan2 tok, sensitive sikit kue bila pasal makan.
Apa2 pun kue memang bengang lah ari tok. Mood molah kerja pun dah sikda agik dah. Dah la perut lapar…terpaksa lah kue molah aksi jalan-jalan cari makan rah opis aku tok, mok cari stok Maggie lam opis tok….

Tuesday, May 4, 2010

Penganjur cap kapak..


Aduh penat nya weh….dah la badan sakit2 lepas main futsal tournament , Piala Bernas . Siklah sampei ke siney main game ya di sebabkan aksi pihak pengajur. Aku rasa ari ya memang dalam sejarah aku rasa penganjur yang molah bantahan. Apa kes?......Penat aku throw body nyelamat try urang, nyelamat penalty nyuruh team aku menang, alih2 ada manusia yang khianat dalam AJK penganjur Piala Bernas ya komplen. Mati2 aku ingat team lawan yang komplen pasal team aku baru register player pagi ya. Lagik pun , mr manager, en Bart dah pun menkompom yang boleh add player on the game day as long as sik nukar player jak.
Aku, seperti biasalah , jenis tangkap bengang urang macam tok. Check2, rupa2 nya organizer ya macam sakit ngan salah sorang team aku, mr. Atai. Lahhh…pasal kes lamak duhal. So aku ambik keputusan lah nok jumpa penganjur, alang2 sidak2 dah komplen cam ya , apa lah salah nya aku nanggar list nama team lain , nei tauk ada yang baruk register cam kamek urang juak. So bila aku sound the penganjur, ilek2 nya madah sik boleh…Memang kes nok ngenak urang ya …..dah lah lagak urang yang dengan cekak pinggang nya madah sik boleh …aik..taik pau…eksen kali jak..berderau darah space cop gaban aku…apa lagik aku alu sound lah…ditambah gik aksi mr manager, Bart nulak aku …hehhehehehe…nang terer Bart molah aksi kecoh, suspek kue hehhehehehe……
Aku rasa lah , mun macam ya, next time janganlah jadi AJK mu nada rasa PHD dalam ati ya…

Monday, May 3, 2010

Anniversary kahwin ku ...

Wahhh....sik sangka, exactly this date at 3 pm 7 years ago, i complete the akad nikah to now my wife of 7 years, Emi Yasmin Ali. Life is so much wonderful now with Nur Aleeya Najwa around, my cute little princess, with her non stop talking, even still kacau me at the time i wrote this update.
I'm almost complete with my little project, salasilah keluarga aku. Nang besar family aku tok. Best juak bila dah tauk cerita semua. Cuma ada a few ajak agik yang mauk di polah before aku print book about my big family.
My medical check up result out today, everything is in good shape except a bit high in kolestrol and my BP...huhuhhuhuhuhuh....sik best...semoga aku akan dapat menten kesihatan aku yang baik tok. Thanks to my company yang sponsor aku molah medical check up for my 10 years in service...adios...