Friday, July 31, 2009

Just feeling happy to be back at the office after at the Majlis Mesyuarat Raja Raja 218 which give me a lot of new experience..

Tuesday, July 21, 2009

Mengkuang sapu pitis



Aduh..semenjak duak menjak tok…aku macam kekeringan idea mok tulis apa. Entah apa2 lah aku..aku baruk kak maca cerita pasal susu oleh si Twitter Tongue tek…untung nya ada minum susu sustagen..aku cuma kenal brand susu cap gantung..dari kecik sampei dah besar tok..masih gik setia ngan susu cap gantong hahahahaha….tapi itulah kenyatan nak..most of guys especially nya lah is a big fan of “susu cap gantung”…betul sik.
So this Friday will be at The Springs ..aduh melepas lah aku mok layan konsert jom heboh ngan wife aku tok..ari Sabtu jak free bah…nampak gaya nya memang full swing lah aku tok.
Then aku maca gik songehan Big Momma..pasal kuih seringgit..memang benar kata nya memang sikda agik…lalu lah aku teringat ngan sigek food yang aku rasa dah sikda agik di jual kinek tok, dolok di kampong aku banyak orang berjual depan rumah. Sengkuang or Mengkuang di potong bulat, dolok nya jual seposen sigek, kak ya di sapu pitis atas nya…wah nang layan makan ya. Aiskrim gantung pun lamak juak sik nemu , mun sik segal Pesta Kuih Bulan di Carpenter Street , siklah aku nemu sekrem ya agik.
Surely dah berubah totally. Sayang nar juak aku sikpat embak anak ku makan menda2 camya . Mun sik molah dirik pun sik merasa agik. Nang zaman makin berubah kinek tok…hmmm

Tuesday, July 14, 2009

My Birthdate in Hijrah Calender

Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 7 Muharram 1394 Hijrah iaitu jatuh pada hari Khamis.

Maksud : Bulan ini mengambil perkataan "Haram" yang bermaksud terlarang. Ini disebabkan budaya atau tradisi Arab mengharamkan sebarang peperangan pada bulan ini. Selepas munculnya Islam, Allah meneruskan budaya ini lantas menjadi satu antara empat bulan haram dalam Islam.

Sifat : Seseorang itu bersifat pendiam dan memiliki pemikiran yang sihat. Mungkin akan menjadi tidak sihat sekiranya anda tidak mendapat didikan yang sempurna. Walaupun begitu, jika dididik dengan baik, anda boleh menjadi seorang yang cerdik kerana bakat fikiran yang pintar dan cerdas yang ada pada anda( Nasib bait & Alhamdulillah dapat didikan yang baik). Di samping itu anda mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam keadaaan yang selamat.

Bulan Aktiviti...


Disebabkan sikda pengunjung, toklah kerja aku, bergambar ajak ....

Sekarang dah masok minggu kedua Julai, Nampak gaya nya berkuranglah update blog aku bulan tok. Kira boleh tahan juak bulan tok. Last week aku gago rah CITA kat Hilton, ya lah expo yang paling boring yang aku pernah join.
Nampak gayanya PC Fair di Miri end of this month dah kenak tangguh. Semuanya pasal selsema babi. Frust lah aku sik jadi travelling. Now Sibu tengah nunggu agik, lain macam jak ,akan kenak tangguh juak kali. And yang masih tinggal now is SKMM Broadband Fair di The Springs. Walau weh…boringnya.
Pasal mok travelling tok juak, aku baruk tauk pasal aku pun entitlement for hotel berapa. Kecewa nya aku nangga, nang sik patut, let say mun aku pergi ke KL, nei ada hotel di KL dalam harga RM 90. Waduh heh kesian kesian. Bagi aku , tok is antara weakness yang masih ada rah management time tok. Bukan mauk mintak lebih-lebih, tapi biar lah sesuai ngan perkembangan semasa. Tok belom time aku pegi ke KL gik. Giney nak mun one day nang aku terpaksa travelling KL. Naya-naya…
Function di Santubong Resort baruk jak kompom tek, 17th-19th Ogos. Berkampung di sia lah 3 ari kelak. Event nya memang padat. Tapi best juak, at least bergerak juak dah muscle2 aku yang dah lamak juak ilek tok hahahahaha…

Thursday, July 9, 2009



Gambar tok semata-mata nok madah nang nyaman...

Waduh heh bengong nya weh….nang taik pau juak urang bernama manusia tok. Bila part nya nak mengampu ya aduh heh..nang macam “tut”….aduh heh..ingat kan aku akan melepas dirik dari keadaan tok. Rupa2 nya sinei kita pergi ada juak menda ya, kaki ampu…
Waduh heh…aku nang tensen benar ngan urang macam tok…dah jak urang di ampu ya makan juak…sik pandei nok nanyak menar..depan aku x berani pulak nya molah hal aih eh geram nya aku
Tapi ya lah manusia tok nang ada pe’el masing2..sabar jak aku

Monday, July 6, 2009

A very busy month untuk aku ......


Untuk perhatian, gambar tok memang sikda kaitan langsung ngan aktiviti aku ...


Wahh Nampak gayanya bulan Julai tok akan penoh ngan aktiviti. Best –best, sik lah aku mati kutu gilak. First, esok kat Hilton, CITA expo for three days until ari Kamis tok. Follow by SKMM Broadband expo rah The Springs from 24-26 Julai, aku pukol rata syif malam jak hehehehe. Lepas ya to Miri, PC fair from 31 Julai to 2 Ogos. Lepas Miri, berangkat pegi Sibu from 7-9 Ogos, also for PC fair..and aktiviti terakhir sebelum Ramadhan is Taklimat ICT . Venue lom tauk gik, plan2 mun cukup bajet munkin pegi Santubong Resort or Damai Beach Resort. Yang last tok bukan aku handle, urang lain. Tempat nya macam sik best , bajet sikda. Taklimat tok will take 3 ari dua malam. Boleh lah k layan2 ndak. Mun sik cukup bajet juak Nampak gaya nya molah rah Rajah Court jak hahahahaha. Semadi nadai nak..
Last week aku jadi minutes recorder for my section meeting. Walauweh …blur gila mok ambik point , nei ndak , sidak kelaka berjeyjey jak melelat ke benda lain. Sampei jujoh air liur aku mikir cgek nei mok diambik point nya hahahahaha. Yalah aku tengah blur mok ngator minit mesyuarat tok. Tapi aku suka lah coz aku suka cabaran tok…
Ari tok tek aku dah setel untuk food & drink for Springs kelak, setel untuk PC Fair registration. Kira okay juak bah aku , banyak juak setel keja ari tok tek. Tinggal mok ator sapa akan pegi ngan aku ke Miri & Sibu gik kelak. Cari nok palak sekalor sikit lok . baruk layan travelling nak. Mun embak sidak dorman jak, gerenti boring gila bah…
Lalalalala senang nya ti aku, banyak lah claim tok kelak, hehehehe ada kantau lebih k raya..wuhuuuuuuu.